Ručak u pola sata: popečci od tikvice i parmezana

Brzo rješenje kad imate naporan dan

Profimedia

Znate one dane kad se obaveze slažu jedna na drugu i kad rješenje za ručak vidite u prvoj pekari ili restoranu brze prehrane? Ali, onda se sjetite obećanja koje ste si dali kako ćete jesti zdravo jer je ljeto pred vratima, treba paziti na zdravlje i energiju pa i na liniju. I što onda? Imamo potencijalno rješenje: ručak koji je zdrav, ukusan i, što je u ovoj situaciji najvažnije - gotov u pola sata. Riječ je popečcima od tikvice i parmezana, a možete ih napraviti u pauzi od posla ako radite od kuće ili pak dan ranije pa ih ponijeti u ured. Napravite ih malo više pa počastite i kolege, bit će vam zahvalni!
U nastavku provjerite kako ih napraviti.

Sastojci:
3 veće tikvice, sitno naribane
½ žličice soli
Tijesto:
1 jaje
5 žlica višenamjenskog brašna
4 žlice parmezana
Sol i papar
Ulje za prženje
Preljev:
1 žlica ribanog parmezana
1 prstohvat soli
¼ šalice kiselog vrhnja
mladi luk

Pixabay 

Priprema:

Stavite tikvice zdjelu posolite te promiješajte da se sve sjedini. Ostavite sa strane 10 minuta. Smjesu izlijte na čistu kuhinjsku krpu ili gazu i dobro ocijedite. Potom u zdjeli umutite jaje i dodajte brašno, parmezan, sol i papar. Umiješajte ocijeđene tikvice i dobro izmiješajte.
Zagrijte ulje u tavi srednje veličine na srednje jakoj vatri. Dodajte tijesto po žlicu. Pecite popečke dok ne porumene s obje strane, oko 5 minuta po sa svake strane. Prebacite na tanjur za posluživanje i pospite parmezanom i solju. Poslužite odmah s kiselim vrhnjem i nasjeckanim mladim lukom.