Slavna food blogerica otvara vlastiti restoran

Zvijezda Food Networka Molly Yeh jela u svom restoranu posvetit će skandinavskoj gatsronomiji i kulinarskoj tradiciji američkog Srednjeg zapada, koristit će samo lokalna namirnice i imat će, tvrdi, najbolji kruh na svijetu. Otvorenje je planirano za jesen

Profimedia

Food blogerica, zvijezda kulinarskog TV kanala Food Network i autorica nekoliko kuharica Molly Yeh odlučila se za novi poslovnu pothvat - otvaranje vlastitog restorana u gradiću East Ground Forks u amričkoj saveznoj državi Minnesoti. Restoran će se zvati Bernie's, a svoja vrata gostima će otvoriti na jesen. Kako je Molly najavila na svom instagramu, njihova jela bit će posveta skandinavskoj gastronomiji, kulinarskoj tradiciji američkog Srednjeg zapada, a kuhat će isključivo s lokalnim namirnicama, te, kako najavljuje, imat će - najbolji kruh na svijetu.

molly yeh instagram 

“Iznenađenje, otvaramo restoran! Prošle godine preuzeli smo ovaj predivan povijesni prostor na obali rijeke... Jako smo uzbuđeni i jedva čekamo da vas sve ugostimo!”, najavila je Molly na instagramu, ispod videa koji prikazuje kako se u kuhinji novog restorana pripremaju za otvorenje osmišljavajući nova jela.

Molly je diplomirama ja Juilliardu, a od 2018. zvijezda je emisije 'Girl Meets Farm' na Food Networku. Prije nekoliko godina sa suprugom se preselila na farmu u Sjevernoj Dakoti na kojoj uzgaja organsko povrće te domaće životinje. Kuharicom 'Molly On The Range' 2016. je stekla veliku popularnost.

Donosimo njezin zanimljiv receprt za muffine od crnog sezama s kremom od vanilije. Za prste polizati!

Shutterstock 

MUFFINI OD CRNOG SEZAMA S KREMOM OD VANILIJE

ZA MUFFINE:
1 i ¼ šalice oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
1 žlica kakao praha
6 žlica sjemenki crnog sezama, tostiranih i potom fino mljevenih
½ šalice maslaca
¼ šalice tahini paste
¾ šalice šećera
2 velika jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
2/3 šalice mlijeka

ZA KREMU OD VANILIJE:
1 šalica omekšalog maslaca
1 i 1/3 šalice šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U kalupe za muffine stavite papirnate košarice. Izmiješajte sve suhe sastojke. U drugoj posudi izmiksajte maslac, tahini i šećer dok smjesa ne postane kremasta i blijeda. Dodajte jaja, jedno po jedno, s tim da svako dobro umiksate u smjesu. Dodajte vaniliju, smanjite brzinu na slabu i tek tada polagano umiksajte suhe sastojke i na kraju mlijeko. Stavite tijesto u kalupe i pecite dok čačkalica zabodena u najdeblji dio tijesta ne izađe suha. Prvi put provjerite nakon 18 minuta. Pustite muffine da se hlade 5 minuta u kalupima, potom ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Napravite kremu od vanilije tako da sve satojke dobro izmiksate te tom kremom ukrasite muffine.

molly yeh instagram