Pjenasta, slatka, hrskava i savršeno voćna, bio bi najkraći opis rolade koja svim sastojcima odgovara okus omiljene Pavlove torte ali se ovaj put priprema u formi rolade. Rashlađena, ova se rolada lako reže i poslužuje, a kombinacija kreme, bezea i malina oduševljava. Volite li kiselkastije voćne okuse maline zamijenite ribizlima.
Sastojci:
Za kremu:
150 g krem sira
200 g slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
300 g malina
Za beze kore:
4 bjelanjka
160 g šećera
1 žličica gustina
1 žličica limunovog soka
malo soli
Priprema:
Umutite bjelanjke te pomalo dodavajte šećer i malo soli uz stalno miksanje mikserom. Miksajte dok bjelanjcki ne postanu čvrsti, s vrhovima. Dodajte limunov sok i gustin, sve dobro povežite. Koru pecite na limu z apečenje obloženom papirom za pečenje u pećnici zagrijanoj na 130 stupnjeva oko sat i pol. Pečeno malo ohladite.
Na vlažnu kuhinjksu krpu stavite papair za pečenje po kojem ste posuli šećer u prahu, te prebacite beze koru tako da gornju stranu okrenet prema papiru. Sklonite papir na kojem se kora pekla, te ostavite da se malo ohladi.
Za to vrijeme miksajte slatko vrhnje, potom dodajte krem sir i šećer u prahu. Kremu prebacite na ohlađenu koru te dodajte maline. Pažljivo, uz pomoć krpe, zarolajte u roladu. Ohladite, poslužite.