Humus kao desert? O da, i to od čokolade!

Odlično ide uz svježe voće, kekse ili krekere

Profimedia

Kad spomenemo humus, prva nam je asocijacija slani namaz koji radimo za, primjerice, predjelo ili brzinski obrok. Radi se od slanutka ili graha te s raznim dodacima, kao što su mrkva, cikla ili batat. No, što kad u humus ubacimo čokoladu? Dobijemo vrlo zanimljivi slatki namaz koji može poslužiti kao desert, ukusno iznenađenje za goste ili brzo rješenje kad nam se jede nešto slatko a drukčije. Ovaj namaz je jako ukusan i pun čokolade, a nikad ne bismo pogodili da ide s - grahom! Odlično se slaže sa svježim voćem, keksima, krekerima a, vjerujte na riječ, možete ga jesti i na žlicu! Odvojite desert minuta i napravite ovo slatko iznenađenje.

Sastojci:
¼ šalice mliječne čokolade
1 konzerva garbanzo graha, ocijeđenog i ispranog
½ šalice nezaslađenog kakaa u prahu
2 žlice javorovog sirupa
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
½ žličice soli
2 žlice bademovog mlijeka, ili više po potrebi

Profimedia 

Priprema:

Stavite komadiće čokolade u posudu i u mikrovalnu pećnicu te zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici dok se ne otopi, 1 do 3 minute. Zatim te otopljene komadiće čokolade pomiješajte sa grahom, kakao prahom, javorovim sirupom, ekstraktom vanilije i soli u zdjeli procesora hrane. Dodajte bademovo mlijeko i miksajte do željene glatkoće.