Četiri kuharice Diane Kennedy koje morate provjeriti ako volite meksičku kuhinju!

Slavna autorica nadavno nas je napustila ali je iza sebe ostavila bogatu ostavštinu svog dugogodišnjeg istraživanja šarenog svijeta meksičkog kulinarstva

Profimedia

Nedavno je preminula Diana Kennedy, slavna britanska spisateljica koja se specijalizirala u knjigama o meksičkoj kuhinji na engleskom jeziku. na tu je temu objavila čak devet knjiga, među kojima je i The Cuisines of Mexico, knjiha koja je koja je promijenila način na koji Amerikanci gledaju na meksičku kuhinju. Te se kuharice temelje na njezinim dugogodišnjim putovanjima po Meksiku, intervjuima sa raznim kuharima iz gotovo svih regija Meksika te prenošenje njihovih učenja. U nastavku vam donosimo četiri kuharice Diane Kennedy koje morate provjeriti ako volite meksičku kuhinju!

Amazon 

The Cuisines of Mexico (Meksička kuhinja)

Ovo je njezina prva knjiga, objavila ju je 1972., a uključuje regionalne verzije popularne hrane kao što je tamales, zajedno s jelima manje poznatim izvan Meksika poput patke u molu od bundevinih sjemenki. Kroz ovu knjigu, Diana Keneddy je poručila da je meksička kuhinja jednaka bilo kojoj drugoj visoko cijenjenoj kuhinji.

Amazon 

The Essential Cuisines of Mexico (Osnovna jela meksičke kuhinje)

Ova je knjiga kombinacija tri najprodavanije kuharice Diane Kennedy - The Cuisines of Mexico, Mexican Regional Cooking i The Tortilla Book. U ovoj novoj zbirci iz 2000. godine, autorica osvježava neke od svojih klasičnih recepata, kao što su sikil p’ak i chilaquiles verdes, i dodaje više od 30 novih iz svoje nastavljene kulinarske odiseje Meksika.

Amazon 

From My Mexican Kitchen: Techniques and Ingredients (Iz moje meksičke kuhinje: Tehnike i sastojci)

Riječ je o knjizi koja čitateljima predstavlja meksičke sastojke u receptima, od achiota preko lišća avokada do svježeg i sušenog čilija, objašnjava njihovu upotrebu i pripremu.

Amazon 

My Mexico: A Culinary Odyssey With Recipes (Moj Meksiko: kulinarska odiseja s receptima)

Ovo je njezina najosobnija knjiga jer govori o tome kako se zaljubila u Meksiko i njegovu kuhinju, dijeleći recepte i priče iza svojih putovanja. Dijeli priče o tome kako se upoznala sa svakim jelom, poput estafado de raya iz Coahuile.