Regionalno S.Pellegrino Young Chef Academy natjecanje dolazi u Zagreb! Svoje mjesto zaslužio je i Ivan Tartaro iz ManO2

Jelom koje je odraz jesenske mikrosezonalnosti mladi chef će nastojati izboriti veliko finale ovog izuzetno važnog natjecanja

S.Pellegrino Young Chef Academy

Brojnim mladim kuharima diljem svijeta S.Pellegrino Young Chef Academy Competition predstavlja ulaznicu u svijet visoke gastronomije, pa ne čudi što se na ovo natjecanje prijavljuje veliki broj mladih talenata koji svoje iskustvo već bruse u vrhusnkim restoranima. Natjecanje je rezultat rada platforme S.Pellegrino Young Chef Academy koja ima za cilj privući, povezati te edukacijom te mentoriranjem i oblikovati mlade talenete, one na kojima ostaje gastronomija budućnosti. Objavljeni su kandidati svih 15 svjetskih regija, a posebno veseli vijest kako će u regionalnom natjecanju S.Pellegrino Young Chef Academy koje pokriva zemlje jugoistočne Europe i Mediterana, ove godine sudjelovati i hrvatski predstavnik, junior sous chef restorana ManO2, Ivan Tartaro.

S.Pellegrino Young Chef Academy  Ivan Tartaro, junior sous chef restorana ManO2

Ovo regionalno natjecanje održat će se u Zagrebu od 7. do 9. 11. 2022. a poznat je i žiri kojem će svako od 10 natjecatelja predstaviti signature jelo. U Zagrebu će odluku o pobjedniku natjecanja donijeti chefovi Jeffrey Vella (chef rovinjskog restorana Cap Aureo), Avivit Priel Avichai, Georgianna Hiliadaki, Iwona Niemczewska i Oana Coanta, a pobjednik ovog kako i ostalih regionalnih natjecanja ulazi u veliko finale koje će se 2023. održati u Milanu. Pobjedniku velikog finala bit će proglašen najboljim mladim chefom na svijetu te će primiti paralelne nagrade: S.Pellegrino Award - Social Responsibility, Acqua Panna Award - Connection in Gastronomy i Fine Dining Lovers Food - Thought Award.

S.Pellegrino Young Chef Academy  Žiri - Jeffrey Vella, Avivit Priel Avichai, Georgianna Hiliadaki, Iwona Niemczewska i Oana Coanta

Ivan Tartaro, junior sous chef restorana ManO2, koji se školovao u New Yorku u International Culinary Centeru, te radno iskustvo stjecao radom u njujorškim restoranima te zagrebačkom Soi Fusionu, Takenoku te restoranu ManO2, za ovo se izuzetno važno natjecanje priprema radeći s mentorom Hrvojem Kroflinom, glavnim chefom restorana ManO2, a izuzetno je zanimljivo i jelo kojim sudjelovati u natjecanju.

S.Pellegrino Young Chef Academy  Grounded Roots, jelom kojim će se chef Ivan Tartaro natjecati u regionalnom natjecanju S.Pellegrino Young Chef Academy

Naziv jela je Grounded Roots i odraz je filozofije rada restorana ManO2 u kojem sve počiva na mikrosezonalnosti, zero wasteu te posvećenosti tehnikama fermentacije. Inspiracija za ovo vege jelo izvire iz jesenskog obilja kontinentalne Hrvatske – različitih vrsta gljiva, bilja i povrća, te se priprema tehnikama kojima u ManO2 na najbolji način ističu snagu svake odabrane namirnice. Za svaku pohvalu!