Svi ljubitelji paprike - pozor! Pronašli smo recept u kojem je vaše omiljeno povrće u glavnoj ulozi. Koristimo crvenu papriku i to i svježu i s roštilja a kombiniramo je s majonezom, balzamičnim octom i malo češnjaka. Recept je jednostavan, a iako zahtijeva grillanje, ako ste negdje uz more, u vrtu s roštiljem, ovo vam neće biti problem. Dapače, dio pečenih paprika iskoristite za ručak a ostatak za ovaj divan umak. Napomenimo i da se umak od grillane paprike savršeno slaže uz svježe povrće kao što je celer ili mrkva kao i uz grisine ili čips te da ga u frižideru možete čuvati danima!
Sastojci:
1 šalica pečene crvene paprike
1 svježa crvena paprika, mljevena
1 češanj češnjaka
1 šalica majoneze
1 žličica balzamičnog octa
Priprema:
U food procesoru ili mini sjeckalici usitnite češnjak. Umiješajte majonezu. Dodajte pečene paprike i miješajte dok se dobro ne izmiješaju. Smjesu prebacite u zdjelu i umiješajte balzamični ocat i mljevenu svježu crvenu papriku. Ohladite sat vremena prije posluživanja. Poslužite s trakicama svježeg celera i mrkve, sa grisinama, kruhom ili s tortilja čipsom.