Hrskavi izvana, savršeno mekani iznutra, okusa koji spaja najbolje od kokosa i slatkih bjelanjaka, ovi su keksići jednostavno neodoljivi svima koji vole kokos. Priprema keksića je jednostavna, ne zahtijeva previše vremena, a zanaimljivo je i kako pripremljene keksiće možete čuvati i do tjedan dana dobro zatvorene u posudi za kekse. Također, ove keksiće možete i zamrznuti, važno je da se zamrznu posloženi u jedan sloj, s podlogom od papira za pečenje. Za pripremu su potrebna samo četiri sastojka, a ovi su keksi odličan odabir ukoliko vam je od pripreme pojedinog jela ili slastice ostalo neiskorištenih bjelanjaka koji su u kombinaciji s kokosovim brašnom, šećerom i malo brašna osnova za pripremu.
Savjet više - ukoliko više volite svjetlije i manje hrskave kokos kolačiće skratite vrijeme pečenja, a ukolko vam se pri pripreme smjese za keksiće dogodi da smjesa nije dobro povezana te da se raspada, dodajte još malo brašna.
Kokos kolačići
Sastojci:
4 bjelanjka
120 g kokosovog brašna (krupnije teksture)
250 g šećera
50 g brašna
Priprema:
Mikserom umutite bjelanjke u čvrsti snijeg. Potom malo po malo dodavajte šećer i kokosovo brašno. Ostavite smjesu da se malo ohladi pa dodajte brašno. Sve dobro spojite. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Žlicom za sladoled ili uz pomoć dviju žlica zagrabite smjesju te na limu oblikujte kuglice. Pazite da između komadića smjese ostavite razmak. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, ovisno koliko želite da keksići potamne.