Uz ovaj slatki sirup priprema koktela još je jednostavnija

Za pripremu slatkog sirupa potrebni su samo šećer i voda, a osim bijelog šećera možete koristiti i smeđi, a sirup pripremljen od smeđeg šećera odličan je dodatak pri pripremi tamnijih koktela

Shutterstock

Ljeto je kao stvoreno za savladavanje vještina u pripremi nekih novih koktela u čijim se receptima za pripremu sve češće susrećemo s pojom “sugar syrup” ili šećerni sirup. Zasigurno vas zanima što je to i zašto je šećerni sirup bolji od dodatka klasičnog kristal šećera u koktele?
Šećerni sirup nije ništa novo, jer ova se koncentrirana otopina od davnina koristi za pripreme pića i slastica, od kojih je posebno za istaknuti baklavu. A slatki se sirup za razliku od samog šećera bolje povezuje s ostalim sastojcima pri pripremi koktela, dok se često dogodi da se šećer dodan u mješavinu pića i leda ne uspije rastopiti što zasigurno utječe na sam doživljaj pića.
Priprema šećernog sirupa je jednostavna i podrazumijeva pripremu od jednake količine vode i šećera, ali za pripremu koncetriranijih sirupa količina vode može biti manja. Pripremite sirup, pospremite ga u staklenu bočicu s poklopcem te koristite za prirepremu trendi gimleta, mai tai ili margarita.
I savjet za kraj, sirup pripremljen od smeđeg šećera odličan je dodatak pri pripremi tamnijih koktela, poput old fashioned koktela.

Shutterstock  Šećerni sirup pospremite u bočicu te čuvajte do mjesec dana

Sastojci:

200 g bijelog ili smeđeg šećera
100 ml vode

Priprema:
Šećer i vodu dodajte u posudu za kuhanje. Zagrijavajte polako te miješanjem otopite šećer. Ostavite da se dobiveni sirup u potpunosti ohladi te ga prebacite u čistu i sterliziranu bocu (staklenku). U hladnjaku čuvajte do mjesec dana.