Spritz na francuski način

U pripremanju ovog pića uz pjenušavo vino, mineralnu vodu i led koristimo i liker od bazge

Profimedia

I ovo ljeto obilježio je Spritz, koktel koji se radi od likera, pjenušca i malo mineralne. Osim već poznatih Aperol Spritza ili Campari Spritza, postoji i St. Germain Spritz, odnosno francusku verziju Spritza za koji se koristi liker od bazge. To je lagani i osvježavajući koktel, cvjetan je i pjenušav, pun blagog slatkog okusa i pjenušavosti. Lagan je, savršen za ispijanje uz bazen, brunch ili uz popodnevnu knjigu. A za izradu vam treba samo tri minute!

Sastojci:
Liker od bazge
Pjenušavo vino
Mineralna voda
Led
Za ukras: kriška limuna, svježi timijan, lavanda ili ružmarin i slamka po želji

Profimedia 

Priprema:
Omjer je 3:2:1 (pjenušavo vino, liker, mineralna). U čašu s ledom dodajte liker od bazge i promiješajte. Prelijte pjenušavim vinom i mineralnom vodom. Iscijedite krišku limuna i lagano promiješajte. Poslužite sa svježim začinskim biljem i, ako želite, slamkom da smanjite razrjeđivanje!