Muffini koji mirišu na jesen

Dodajte malo cimeta, oraščića, đumbira i klinčića i otvorili ste sezonu aromatičnih slastica zbog kojih volimo ovo godišnje doba

Profimedia

Znate li kako miriše jesen? Ne mislimo samo na miris kiše, lišća, kestenja i pečenog kukuruza nego i na onaj božanstveni miris iz kuhinje koji se širi čim krenemo s pečenjem jesenskih slastica. A taj miris sačinjen je od cimeta, oraščića, đumbira i klinčića a upravo taj miks začina dodat ćemo u današnji desert - prave jesenske muffine! Dakle, ako želite da i vaša kuhinja zamiriše na jesen, odvojite malo vremena i napravite ovu ukusnu slasticu koju će voljeti cijela obitelj. A evo što vam sve treba!

Sastojci:
2 ¼ šalice višenamjenskog brašna
1 žlica praška za pecivo
1 žličica mljevenog cimeta
½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
½ žličice mljevenog đumbira
½ žličice mljevenog klinčića
½ žličice mljevenog pimenta
½ žličice sode bikarbone
½ žličice soli
1 šalica bijelog šećera
½ šalice maslaca, omekšalog
⅓ šalice smeđeg šećera
2 velika jaja, sobne temperature
1 šalica pirea od bundeve
¾ šalice mlijeka

Za glazuru od krem sira s cimetom
1 paket krem sira
¼ šalice maslaca, omekšalog
3 šalice slastičarskog šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica mljevenog cimeta

Profimedia 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C te pripremite 24 kalupa za muffine. Prosijte brašno, prašak za pecivo, 1 žličicu cimeta, muškatni oraščić, đumbir, klinčiće, piment, sodu bikarbonu i sol zajedno u veliku zdjelu te stavite sa strane.
Tucite bijeli šećer, ½ šalice maslaca i smeđi šećer zajedno u velikoj zdjeli električnom miješalicom dok ne postane svijetlo i pjenasto. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite nakon svakog dodavanja. Dodajte pire od bundeve i mlijeko; umiješajte smjesu brašna dok se ne sjedini. Žlicom stavljajte tijesto u pripremljene kalupe za muffine, puneći svaki do 3/4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 minuta a nakon što se malo ohlade, prebacite ih na rešetku i ostavite da se do kraja ohlade, oko 20 minuta. U međuvremenu napravite glazuru: u velikoj zdjeli izmiksajte krem ​​sir i 1/4 šalice maslaca dok smjesa ne postane glatka. Tucite slastičarski šećer, malo po malo, dok se ne sjedini. Dodajte ekstrakt vanilije i 1 žličicu mljevenog cimeta; tucite dok ne postane pahuljasto. Dobivenom glazurom ukrasite muffine i poslužite ih uz čaj ili vruću čokoladu.