S.Pellegrino Young Chef Academy - svaki glas je važan, a naš ide Ivanu Tartaru iz restorana ManO2

Uskoro nas u Zagrebu očekuje regionalno S.Pellegrino Young Chef Academy a na vama je da svojim glasom podržite hrvatskog predstavnika

S.Pellegrino Young Chef Academy

Sve smo bliže regionalnom natjecanju za S.Pellegrino Young Chef Academy koje pokriva zemlje jugoistočne Europe i Mediterana, a u kojem ove godine sudjeluje i hrvatski predstavnik, junior sous chef restorana ManO2, Ivan Tartaro. Ovo regionalno natjecanje održat će se u Zagrebu od 7. do 9. 11. 2022. a poznat je i žiri kojem će svaki od 10 natjecatelja predstaviti svoje signature jelo. U Zagrebu će odluku o pobjedniku natjecanja donijeti chefovi Jeffrey Vella (chef rovinjskog restorana Cap Aureo), Avivit Priel Avichai, Georgianna Hiliadaki, Iwona Niemczewska i Oana Coanta, a pobjednik ovog kako i ostalih regionalnih natjecanja ulazi u veliko finale koje će se 2023. održati u Milanu. Pobjedniku velikog finala bit će proglašen najboljim mladim chefom na svijetu te će primiti paralelne nagrade: S.Pellegrino Award - Social Responsibility, Acqua Panna Award - Connection in Gastronomy i Fine Dining Lovers Food - Thought Award.

Ovo je natjecanje i više nego važno, jer osim što brojnim mladim kuharima diljem svijeta S.Pellegrino Young Chef Academy Competition predstavlja ulaznicu u svijet visoke gastronomije, ono ima za cilj privući, povezati te edukacijom te mentoriranjem i oblikovati mlade talenete, one na kojima ostaje gastronomija budućnosti. Od velike je važnosti i za pozicioniranje hrvatske gastronomije zato je za istaknuti to što u natjecanju sudjeluje kreativni Ivan Tartaro, junior sous chef restorana ManO2. Školovan u New Yorku na International Culinary Center, mladi chef radno iskustvo je stjecao radom u njujorškim restoranima te zagrebačkom Soi Fusionu, Takenoku te restoranu ManO2, za ovo se izuzetno važno natjecanje priprema radeći s mentorom Hrvojem Kroflinom, glavnim chefom restorana ManO2, a izuzetno je zanimljivo i jelo kojim će sudjelovati u natjecanju.

Naziv jela je Grounded Roots i odraz je filozofije rada restorana ManO2 u kojem sve počiva na mikrosezonalnosti, zero wasteu te posvećenosti tehnikama fermentacije. Inspiracija za ovo vege jelo izvire iz jesenskog obilja kontinentalne Hrvatske – različitih vrsta gljiva, bilja i povrća, te se priprema tehnikama kojima u ManO2 na najbolji način ističu snagu svake odabrane namirnice.

S.Pellegrino Young Chef Academy 

Ujedno jelo je savršen odgovor na pitanje koje organizator natjecanja postavlja svakom kandidatu: Koju poruku, povijest i identitet želite prenijeti ovim jelom?" a glasanje za natjecatelje iz grupe zemalja jugoistočne Europe i Mediterana završava 3. studenog. Kao i u svakom natjecanju, svaki glas je važan, zato prihvatite poziv, sudjelujte te dajte svoj glas našem kandidatu.