Sangrija u bojama i aromama jeseni

Svježa i hladna, poput sunčanog jesenskog popodneva

Profimedia

Sangrija nije samo za vruće ljetne dane. Jabukovača i slatko bijelo vino u kombinaciji stvaraju voćnu i laganu sangriju koju vrlo lako možemo prilagoditi i jesenskoj sezoni. Uz dodane okuse naranče, cimeta i brusnice, ova sangrija od jabukovače svježa je i hladna poput sunčanog jesenskog popodneva. Isprobajte recept i uživajte ovaj vikend u bojama i aromama jesenske sangrije.

Sastojci:
2 jabuke
1 naranča
pola šalice brusnica
trećina šalice zrna šipka
750 ml slatkog bijelog vina
pola šalice votke
4 šalice jabukovače
pola žličice cimeta
1 žličica đumbira
1 šalica mineralne ili soda vode

Pixabay 

Priprema:
Jabuke ogulite i nasjeckajte, skupa s korom. Naranču tanko narežite. U veliki vrč dodajte nasjeckane jabuke, kriške naranče, zrna šipka i cijele brusnice. U vrč ulijte vino, votku i jabukovaču. Dodajte cimet i đumbir. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Ostavite sangriju u hladnjaku na 2 do 24 sata (što dulje to bolje za okuse). Neposredno prije posluživanja sangrije, dodajte gaziranu vodu i promiješajte. Poslužite hladno ili s ledom. Po želji ukrasite kriškama jabuka i štapićima cimeta.