Chef Redzepi najavio dugoočekivani pop-up, Noma seli u Japan!

Noma Kyoto svoja će vrata otvoriti sredinom ožujka 2023. godine te će kroz deset tjedana posluživanja ručkova i večera približiti doživljaj i interpretaciju kaiseki kuhinje

Noma

“Dragi prijatelji, mi idemo za Kyoto, Japan.” Ovim je riječima chef Rene Redzepi započeo objavu na društvenim mrežama kojom je (napokon) otkrio lokaciju dugo planiranog Nominog pop-upa. Noma Kyoto svoja će vrata otvoriti na proljeće 2023., 15. ožujka a svi željni iskustva isto će moći doživjeti do 20. svibnja 2023. Gostima će biti na raspolaganju rezervacija za termin ručka i večere, a sve će se to dešavati uz najljepšu kulisu, sakura doživljaj promatranja rascvjetalih krošanja trešanja.

U Kyoto se seli Nomin tim od 95 osoba, tim koji će u ovom kutku svijeta živjeti, raditi, upoznavati ljude, kulutru te život doživljavati iz drugog kuta. Chef Redzepi ističe kako će se taj isti tim zasigurno vratiti s nekom novom perspektivom i jasnijom vizijom vezanom uz budućnost Nome. Noma Kyoto je rezultat dosadašnjih brojnih putovanja u Japan, gdje su chef Redzepi i Nomin tim učili i istraživali povijest ali i kulturu hrane s naglaskom na kaiseki cuisine. Sam chef Redzepi ističe kako je putovanjem u Japan bio duševljen brojnim impresijama i senzacijama od kojih s posebnom emocijom ističe tradicionalnu čajnu ceremoniju prožetu brojnim detaljima, koja ga je kroz šalicu čaja podučila novim vrijednostima. Chef ističe kako Noma neće biti japanski restoran, ali će Nomin jelovnik biti odraz sakura perioda, onaj koji je pažljivo oblikovan odabirom namirnicama lokalnih farmera, lovaca i ribara. Bit će to zasigurno sasvim posebno proljeće.