Radimo pljeskavice od lososa

Ukusna ideja za današnji ručak

Profimedia

Naš današnji prijedlog za ručak su pljeskavice od lososa, savršen obrok tijekom radnog tjedna kad nam obaveze ne dopuštaju komplicirana jela. Za ovaj ćemo ručak koristiti losos iz konzerve ali i zeleni luk, kopar i limun koji se pomiješaju kako bi dodali jarku aromu. Pljeskavice od lososa mogu se poslužiti s kriškom limuna ili s malo majoneze ili tartar umaka. Zaokružite obrok jednostavnim prilogom poput salate i uživajte u ovom ukusnom ali i zdravom brzom obroku!

Sastojci:
1 konzerva lososa, ocijeđena od svega osim 2 žlice tekućine,
1 velika kriška kruha, uklonjena korica, narezana (1 šalica, 50 g)
3 žlice zelenog luka, nasjeckanog
1 srednji češanj češnjaka, samljeven
1 žlica svježeg kopra, nasjeckanog, ili 1 žličica osušenog
3 žlice mljevene zelene paprike
1 žlica brašna
1 veliko jaje
1/2 žličice slatke paprike
1 žličica sitno naribane korice limuna
2 žličice soka od limuna
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sol i papar

Profimedia 

Priprema:

U velikoj zdjeli lagano pomiješajte losos (uključujući 2 žlice tekućine iz konzerve), kruh, zeleni luk, češnjak, kopar, papriku, brašno, jaje, papriku, koricu limuna, limunov sok, sol i papar. Oblikujte osam pljeskavica, pokrijte ih i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta (ili najviše nekoliko sati) da se stegnu. Kad su spremi za pečenje, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri u velikoj tavi. Pecite pljeskavice dok lijepo ne porumene s obje strane, oko tri do četiri minute po strani. Poslužite s majonezom i salatom sa strane.