Boulevardier koktel - Negroni na jesenski način

Malo topliji, malo pikantniji i fantastičan za pijuckanje u hladnim večerima

Profimedia

Ako volite Negroni, onda ćete voljeti Boulevardier! Ovaj koktel radi se od Camparija, slatkog vermuta i viskija umjesto gina. Zapravo, možemo reći da je ovo Negroni na jesenski način - malo topliji, malo pikantniji i fantastičan za pijuckanje u hladnim večerima.

No, prije nego vam predstavimo recept, napišimo par riječi o povijesti ovog koktela. Naime, godine 1927. mladi američki pisac po imenu Erskinne Gwynne preselio se u Pariz kako bi pokrenuo književni časopis. Nazvao ga je The Boulevardier a isto je ime dao koktelu koji je napravio (i često pio) u Harry's New York Baru. Taj se koktel sastojao se od jednakih omjera viskija, Camparija i slatkog vermuta, dakle bio je to Negroni samo s viskijem umjesto gina. Valja napomenuti i da iako je Negroni nešto stariji od Boulevardiera, nije poznato je li Gwynne znao za Negroni prije nego je osmislio svoj Boulevardier.

Profimedia 

Ako smo vas zainteresirali za ovaj koktel, evo kako ga možete napraviti kod kuće!

Sastojci:
60 ml viskija
30 ml slatkog (talijanskog) vermuta
30 ml Camparija
Led
Narančina kora za ukras, po želji

Priprema:
Stavite sve sastojke u čašu za miješanje. Dodajte led i miješajte 30 sekundi. Ostavite da odstoji 30 sekundi, a zatim procijedite u čašu s ledom. Ukrasite narančinom koricom.