Krumpiri s limunom, prilog u grčkom stilu

Ravno iz pećnice!

Profimedia

Krumpir je jedna od onih namirnica koja pruža jako puno mogućnosti i teško da vam može dosaditi. Odličan je kao prilog, bez obzira kako ga pripremite a nekad je dovoljan i kao glavno jelo. Slaže se s brojnim namirnicama, super ide i uz ribu i uz meso, dopušta i igranje sa začinima kao i razne načine pripreme. Recepte s krumpirom nalazimo u većini svjetskih kuhinja a jedna koju ćemo predstaviti danas je ona grčka. Naime, radit ćemo pečene krumpire s limunom na grčki način, prilog koji savršeno ide uz souvlaki, odnosno grčke ražnjiće. Peći ćemo ih u pećnici a toliko su ukusni i hranjivi da ih možete jesti i same, bez mesa sa strane!

Profimedia 

Sastojci:

1.3 kg krumpira, oguljenih i narezanih na deblje kriške
⅓ šalice maslinovog ulja
Sok od dva limuna
1 žličica origana
3 šalice pilećeg temeljca
Sol i papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Stavite kriške krumpira u veliku zdjelu, pokapajte maslinovim uljem i limunovim sokom i promiješajte. Začinite solju, origanom i crnim paprom te opet promiješajte. Raširite kriške krumpira u jednom sloju u pleh za pečenje te ih zalijte pilećim temeljcem. Pecite krumpir u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne omekša i ne porumeni, oko 1 sat te poslužite vruće.