Otvaramo sezonu pripreme adventskih keksića

Vrijeme je za omiljene recepte, vrijeme je za cimet zvjezdice

pexels / ekaterina bolovtsova

Prva adventska nedjelja i službeni je trenutak da ukoliko još niste ispunite dom omiljenim mirisima zime. A zima miriše na netom pečena slatka zadovoljstva, cimet, orašaste plodove, sušeno voće, pekmez, čokoladu, začine... Zato, umijesite tijesto za vama omiljene keksiće, zagrijte pećnicu i pripremite zalogajčiće u kojima možete uživati kroz čitav tjedan. Mi smo odlučili zakoračiti u blagdansko doba uz ukusne cimet zvjezdice. Ukusna baza od badema premazana snijegom od bjelanjaka i više je nego dobra odluka. Poslužite uz čaj ili vama omiljeni latte napitak.

pexels / ekaterina bolovtsova 

Cimet zvjezdice

Sastojci:
5 bjelanjka
450 g šećera u prahu
500 g mljevenih badema
2 žličice cimeta

Priprema:
Stucite snijeg od bjelanjaka te primiješajte šećer u prahu. Odvojite jednu šalicu smjese za glazuru, a u ostatak umiješajte bademe i cimet, umijesite dobro povezano tijesto i ostavite ga na 60 minuta u hladnjak. Tijesto zatim razvaljajte na pošećerenoj radnoj površini, kalupićem izrežite zvjezdice i premažite ih glazurom od bjelanjaka. Keksiće složite na namašćeni lim te ih ostavite preko noći da se prosuše na sobnoj temperaturi. Drugi dan ih pecite otprilike 8 min u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva. Ohlađene čuvajte u kutiji za kekse.