CHARLES I CAMILLA POVUKLI LUKAV POTEZ: Iznenadili su britansku javnost, a Harry i Meghan će biti bijesni

Princ Charles i Camilla Parker Bowles zaposlili su urednika tabloida na mjesto svog tajnika za komunikacije.

Profimedia

Dugo su kroz povijest pripadnici kraljevskih obitelji imali taj luksuz da nitko ne propituje njihove odluke, a kamo li privatni život, no to se posljednjih desetljeća znatno promijenilo. Danas se o njima piše više nego ikad i postali su svojevrsne, često nevoljke, zvijezde tabloida.

Britanska kraljevska obitelj se redovito sukobljavala s pripadnicima sedme sile, ponekad čak i na sudu, a tim više je novi potez princa Charlesa i Camille Parker Bowles iznenadio mnoge.

Profimedia 

Naime, kako prenose britanski mediji, princ Charles se odlučio na malo drugačiji pristup te se, može se reći, udružio s jednim pripadnikom medija. Piše se kako su Charles i Camilla na mjesto svog tajnika za komunikacije postavili zamjenika urednika jednog od najvećih britanskih tabloida, Daily Maila.

Radi se o Tobynu Andreaeu koji je ranije radio i za The Sunday Times, a uskoro bi trebao započeti sa svojom novom ulogom. Par se navodno nada da će se on brinuti za njihove odnose s javnošću i kad postanu kralj i kraljica. Plaćat će ga iz svojih privatnih prihoda.

Ovakav izbor osobito je iznenadio britansku javnost i zbog činjenice da je Andreae 20 godina radio za kompaniju Associated Newspapers s kojom su princ Harry i njegova supruga Meghan Markle vodili sudsku bitku.

Profimedia 

Podsjećamo, Meghan Markle tužila je Associated Newspaper zbog pet članaka koji su prenijeli dijelove njenog privatnog pisma ocu Thomasu Markleu u kolovozu 2018. Sudska bitka potrajala je tri godine, a izdavač je na kraju pristao platiti financijsku odštetu vojvotkinji od Sussexa.

Tobynovo zapošljavanje navodno inicirala Camilla koja nastoji zadržati pozitivnu sliku javnosti o sebi u kakvoj uživa posljednjih godina, za razliku od dugogodišnjeg netrpeljivog stava javnosti koji je trpjela nakon što je zamijenila mnogima omiljenu princezu Dianu.

Da joj suradnja s medijima ne smeta dokazala je i nedavno kad je progovorila o svom braku s Charlesom.

Priznala je da nije lako pronaći slobodnog vremena s princem Charlesom s kojim je u braku 17 godina. Između njih stoje gusti rasporedi.

Profimedia 

'Ponekad nije lako, ali uvijek pokušavamo pronaći malo vremena u danu za kratki sastanak', rekla je za britanski Vogue o svojoj rutini s budućim kraljem.

'Ponekad je to kao kad se brodovi mimoilaze noću, ali uvijek sjednemo zajedno, popijemo šalicu čaja i razgovaramo o danu. Imamo taj trenutak', rekla je i nastavila da je lijepo 'nadoknaditi kad se ima malo vremena'.

'Znate, kad odemo, najljepše je što zapravo sjedimo i čitamo naše knjige u različitim kutovima iste sobe. Vrlo je opuštajuće jer znate da ne morate voditi razgovor. Samo sjedite i budete zajedno', ispričala je.

Više fotografija princa Charlesa i Camille pogledajte u galeriji: 

Profimedia Princ Charles i Camilla Parker Bowles u braku su 17 godina