SAD JE JASNO KOLIKO JE NE VOLI: Otkriveno što je kraljica rekla o Meghan kad je čula da ne dolazi na Philipov sprovod

Kraljica Elizabeta imala je svoje mišljenje kada je u pitanju dolazak Meghan Markle na sporovd njezina pokojnog muža, princa Philipa. Sada se saznalo što je rekla.

Profimedia

Otkriveno je što je kraljica Elizabeta rekla nakon što je saznala da Meghan Markle ne dolazi na posljednji ispraćaj njezina supruga, princa Philipa. Princ je preminuo u subotu 9. travnja 2021. u dobi od 99 godina.

'Hvala Bogu što Meghan ne dolazi', navodno je izjavila, a sve je zapisano u novoj knjizi Toma Bowera 'Osveta: Meghan, Harry i rat između Windsora'. Obitelj je tada bila vrlo napeta i u strahu kako će se sve odviti kada Harry stigne u Veliku Britaniju jer je nedugo prije toga sa suprugom Mehgan dao intervju za voditeljicu Oprah Winfrey o kojem su mediji brujili danima.

Meghan na pogren nije došla jer je bila u sedmom mjesecu trudnoće pa nije smjela putovati.

Podsjetimo, brak kraljice Elizabete i princa Philipa trajalo čak 73 godine, ali njihova je ljubavna priča počela puno ranije.

Vjenčali su se u studenom davne 1947. godine, a svog princa mlađahna je Elizabeta upoznala kad joj je bilo samo osam godina na vjenčanju njegove rođakinje, grčke princeze Marine. Philip je bio sin grčkog princa Andrewa i nećak tadašnjeg grčkog kralja. Elizabeta je starija kći mlađeg sina tadašnjeg britanskog kralja. Tada nitko nije znao da će jednog dana postati najdugovječnija kraljica u povijesti.

Philip je Elizabeti bio pratnja na obiteljskoj božićnoj proslavi u dvorcu Windsor 1943. godine. Tri godine kasnije, Philip je od njenog oca zatražio njenu ruku. George VI. nije bio oduševljen ovom idejom. Navodno mu je smetalo Philipovo porijeklo i opušteno ponašanje, no na kraju je ipak dao svoj blagoslov uz uvjet da se službene zaruke ne objavljuju do princezina 21. rođendana, u travnju 1947.

Javno su se zaručili 10. srpnja iste godine, a Philip je Elizabeti dao prsten od dijamanata koji su pripadali njegovoj majci. Odrekao se svih grčkih i danskih kraljevskih titula, preuzeo prezime Mountbatten po majčinoj liniji i krstio se u Anglikanskoj crkvi. Vjenčali su se 20. studenog 1947., a istog dana je od njenog oca dobio titulu vojvode od Edinburgha, grofa od Merionetha i baruna od Greenwicha.

Više fotografija kraljice Elizabete pogledajte u galeriji:

Profimedia Kraljica Elizabeta slavi 70 godina vladavine