Kako je Story.hr pojeo Zagreb Burger Festival

Donosimo detalje

Mia Bednaž

Zagreb Burger Festival, powered by TABASCO® jedno je od onih mjesta koje nude miks ukusne hrane i dobre glazbe. U to se uvjerila i ekipa iz Story.hr-a koju čine urednica Milena Dražić i novinarke Irena Grgić i Nika Romek. Odlučile smo se odvažiti i isprobati samo nekoliko od sedamdesetak burgera koje nudi ova manifestacija.

story.hr 

Degustaciju smo započele koktelom, kako bi se osvježile i pripremile nepce za ostatak. Na Jamnica Cocktail Trucku pronašle smo neobičan Mojito koji je spojio klasičan okus tog poznatog pića i okuse passion fruita. Sastojci koji ovo piće čine posebnim su Captain Morgan Spiced, svježa menta i limeta, passion fruit puree i Jamnica. Zadovoljne početkom, postavile smo ljestvicu očekivanja vrlo visoko. 

Nakon osvježenja, gladne i uzbuđene započele smo s degustacijom burgera. Kako smo na početku odlučile isprobati one neobičnije, prvi izbor pao je na slovenski 'Lars&Sven'. Milena je probila led s burgerom 'Crna guja'.

Zagreb burger festival   YouTube

Drugi krug degustacije nastavile smo sa 'Submarine' burgerom čiji je tim osmislio poseban burger 'Obelix' samo za ovaj festival. Riječ je o burgeru koji spaja okuse kruške, oraha i tartufa, a dojmove donosi Nika. 

Zagreb burger festival   YouTube

Irena je odabrala burger s kućice 'El toro' imena 'Spicy chipotle burger'. Spoj spicy avokado salse i dimljenih chipotle papričica za osobu koja nikad u životu nije jela avokado, itekako je zanimljivo iskustvo. 

Zagreb burger festival  YouTube

TABASCO® Burger Bar by Mate Janković u ponudi nudi samo tri burgera, inspirirana kultnim filmom. Što stoji iza burgera 'Ugly' ('Zao') otkriva Milena. 

Zagreb burger festival  YouTube

Uz toliko hrane, morale smo probati i pivo koje je osmišljeno posebno za ovaj festival. Ekipa iz 'The Garden Brewery' donosi 'Helles' pivo, bez glutena i osvježeno citrusnim notama, što bi se ljubiteljima laganog piva uistinu moglo svidjeti. 

story.hr 

Nika je odlučila isprobati i nešto iz vege ponude. Kućica 'Barcode Mitra' na svom jelovniku nudi nekoliko burgera, a mi smo se odlučila za 'crveni'. 

Zagreb burger festival  YouTube

Tri minute kasnije...

Zagreb burger festival  YouTube

Vege ponuda tu ne prestaje. Irena koja inače obožava tradicionalnu kuhinju, odlučila je probati 'Beyond burger' s 'The Garden Bar&Kitchen' kućice, dok joj je chef Marko Palfi rekao nešto više o ovom brendu koji se sve češće pojavljuje na kulinarskoj sceni. 

Zagreb burger festival  YouTube

Nakon burgera, naša novinarka se odvažila i kušala nešto za ljubitelje klasičnog roštilja. 'T bone steak' sa Steak kornera je bio naš posljednji slani zalogaj. U objašnjenju pomogao joj je Nebojša.

Zagreb burger festival  YouTube

Kao šlag na tortu, Nika je saznala što se krije iza dvije vrste 'Le kolača'. Isprobale smo 'Cheesecake od bijele breskve i badema' i 'Lješnjak vol. 2', čime smo zasladile cijelu degustaciju i ovo nezaboravno iskustvo. 

Zagreb burger festival  YouTube

Gurmani, do nedjelje 22. rujna imate priliku posjetiti ovaj Festival i uživati u odličnoj ponudi, stoga požurite!