Počeo je STORY PINK FEST

Povorka je krenula

Filip Hofer

U sklopu tradicionalnog obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke, danas u 10 h, započeo je STORY PINK FEST. Zabavno edukativni program kojeg prati donatorska nota započeo je na Zrinjevcu odakle je povorka podrške oboljelima krenula put Cvjetnog trga. Povorka je prema trgu krenula predvođena bajkerima iz udruge Pleter Chapter Croatia. 'Ovdje smo već treću godinu uz naše cure, kako ih mi zovemo, naše prijateljice. Podržavamo njihovu akciju i najmanje što možemo učiniti za njih je podržati ih i pokazati im da nisu same', rekao je prije početka povorke Samir Šećerkadić, predsjednik udruge.

Filip Hofer  Samir Šećerkadić

Među prvima koji su došli podržati ovogodišnju ružičastu povorku bio je i gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić te Nives Morić, predsjednica udruge PINK life. 'Zahvaljujem svima koji su došli u Zrinjevac četvrtu godinu za redom te svim pokroviteljima koji nam daju podršku sve ove godine. Osim što radimo javno zdravstvene akcije, radimo i radionice koje osnažuju oboljele osobe od karcinoma, kako karcinoma dojke tako i svih drugih karcinoma. Također, zahvaljujem se ministarstvima i podršci grada Zagreba bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće', istaknula je na početku Nives Morić, predsjednica udruge PINK life.

Filip Hofer 

'Godišnje 900 žena umre od ove zloćudne bolesti, a u gradu Zagrebu nešto manje od 200. U Zagrebu je zadnjih godinu dana trend u opadanju, ali još uvijek nismo zadovoljni. Doklegod i jedna žena oboli od ove bolesti mi nećemo stati s borbom', rekao je Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba.

Filip Hofer