Tjestenina iz filma ‘Chef’

Nastaje iz šačice skromnih sastojaka

Profimedia

'Volim kuhati kad sam sama. Kuhanje na mene djeluje terapeutski - pustim omiljenu glazbu, natočim si čašu omiljenog vina i pripremim nešto jednostavno, ali ukusno poput bolonjez umaka s mljevenom puretinom ili slasne fritaje', otkriva glumica Scarlett Johansson. Nju smo prije pet godina gledali u filmu Jona Favreaua ‘Chef’ u kojem nije mogla odoljeti jednostavnim, ali slasnim špagetima aglio e olio, ali ni osobi koja ih je skuhala - chefu Carlu Casperu kojeg igra Favreau. Sve recepte za taj filmski hit kreirao je korejsko-američki chef Roy Choi. 'Ovo je jelo transcendencija koja nastaje iz samo šačice skromnih sastojaka', opisuje svoju kreaciju Choi koji otkriva da ga sebi kuha za večeru svake nedjelje.

Profimedia 

3/4 šalice ekstra djevičanskog maslinova ulja
12 velikih češnjeva češnjaka, narezanih na sitne listiće
2 žlice krupno usitnjenog crvenog papra
sol i papar
1/3 šalice svježeg peršina, sitno sjeckanog
1/2 šalice ribanog parmezana
2 žlice svježeg limunova soka
kriške limuna

Veliki lonac napunite vodom te pustite da zavrije. Posolite vodu, ubacite špagete i skuhajte ih prema uputama na pakiranju. Procijedite i sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i neprestano miješajte, dok ne poprimi zlaćanu boju. Ubacite crveni papar te posolite i popaprite. Dodajte špagete i malo vode od kuhanja. Maknite tavu s vatre, dodajte peršin i parmezan te dobro izmiješajte. Dodatno posolite i popaprite prema želji. Dodajte limunov sok, poslužite na tanjur te servirajte s još malo parmezana i kriškama limuna.