Blagdanski kolačići koje mogu napraviti i početnici

Slatko, slađe, najslađe

Profimedia

Priručnik ‘Pekarnica i slastičarnica u vašem domu’ slovenske skupine autora donosi više od 100 slasnih recepata za kruh, pekarske proizvode i slastice koje možete pripremiti u svom domu. Pekarski i slastičarski majstori obično brižno skrivaju svoje recepte i nerado otkrivaju male tajne, ali autori ove knjige, koju je u Hrvatskoj objavio Mozaik knjiga, nisu među njima.
S čitateljima su podijelili slasne, precizno napisane recepte koje mogu kod kuće napraviti oni iskusni, ali i početnici. Među receptima su onaj za francuski baguette, raženi kruh, finske krafne, gibanice, razne torte, kao i ova neodoljiva heljdina srca.

Press 

SASTOJCI

260 g pšeničnog brašna
126 g heljdina brašna
210 g maslaca
140 g šećera u prahu
70 g jaja (oko 1,5)
12 g kakaa
10 g vanilin šećera
korica ½ limuna
200 g marmelade od malina

U posudi izmiješajte omekšani maslac i šećer, dodajte jaje i ostale sastojke te promiješajte. Potom dodajte prosijane suhe sastojke i zamijesite tijesto. Tijesto nemojte mijesiti predugo da ne bi postalo ljepljivo. Razvaljajte ga odmah nakon miješenja na 4 mm debljine i od njega izrežite kekse u obliku srca.
Pecite ih 12 minuta na 180 °C. Pola srca namažite marmeladom od maline i na njih stavite nenamazana srca. Pričekajte da se marmelada stvrdne.