- 3/4 šalice maslaca na sobnoj temperaturi
- 1 šalica kristal šećera 1 veliko jaje, na sobnoj temperaturi
1 žličica ekstrakta vanilije - 1 i 1/2 šalica oštrog brašna
- 3/4 šalice kakao praha
- 1 žličica praška za pecivo
1/8 žličice soli aroma metvice
za glazuru:
- 10 dkg tamne čokolade
- 8 dkg maslaca
Maslac dobro izmiksajte dok ne postane potpuno kremast. Dodajte šećer i miksajte na srednjoj brzini dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Povećajte brzinu i umiksajte jaja te ekstrakte vanilije i metvice. Prosijte brašno, sol i kakao prah te prašak za pecivo. Umiješajte suhe u mokre sastojke. Tijesto razdijelite na dva dijela. Svaki dio izvaljajte na debljinu od oko 6 mm. Držite u hladnjaku najmanje dva sata, maksimalno do dva dana (ako dulje ostavite tijesto u hladnjaku, obavezno ga pokrijte). Pećnicu zagrijte na 180 °C. Limove za pečenje obložite papirom za pečenje te režite okrugle kekse i stavljajte ih u lim. Pecite ih oko 10 minuta. Nakon pečenja dobro ih ohladite te potom umočite u glazuru od rastopljene čokolade i maslaca. Na sobnoj temperaturi ovi keksi mogu stajati oko pet dana.