Jennifer Lopez donosi recept omiljenog jela

Zdravlje joj je prioritet

Profimedia

Teško je samo na temelju izgleda pogoditi da pjevačica, glumica, modna dizajnerica, producentica... Jennifer Lopez ima već pedeset godina. A to može zahvaliti njezi tijela, marljivom vježbanju i pravilnoj, zdravoj prehrani. Iako, priznaje, koji put pojede burger ili drugo kalorično jelo, zgodna latina itekako pazi što jede i što kuha svojim ukućanima. Ukusan je i zdrav njezin recept za balzamičnas pileća prsa, koji obožavaju i njezina djeca, blizanci Emme i Max.

Shutterstock 

Balzamična pileća prsa

4 odreska od pilećih prsa

2 krumpira ili batata 1 veliki korijen peršina

1 luk, narezan na četvrtine

1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja

1 žlica sjeckanog svježeg ružmarina

sol, papar

¼ šalice balzamičnog octa

¼ šalice javorova sirupa

1 žlica smeđeg šećera

Izmiješajte sve sastojke za marinadu pa je prelijte preko piletine. Držite u marinadi barem pola sata ili preko noći u hladnjaku. Pećnicu zagrijte na 200 ˚C. Povrće izmiješajte s ružmarinom, maslinovim uljem, solju i paprom te ga u jednom sloju posložite po nauljenom limu za pečenje. Pecite 30 minuta. Nakon toga preokrenite povrće i na njega posložite mariniranu piletinu koju ste posuli s malo soli i papra. Pecite još pola sata. Možete dodati i drugo sezonsko povrće. Primjerice, sjajan su proljetni dodatak grilane šparoge.