Tijekom izolacije mnogi su višak slobodnog vremena odlučili 'uložiti' u detaljno čišćenje doma, preuređenje životnog prostora, vježbanje, ali i čitanje knjiga i filmova za koje možda prije nisu imali vremena. Jedna od aktivnosti kojima se mnogi posvećuju je i - kuhanje. Za Story.hr svoj je brz, ali i zdrav recept za rižoto s piletinom, kojeg njezin devetogodišnji sin Milo obožava, podijelila novinarka RTL-a, 42-godišnja Ana Miščević.
Iako je ona 'šefica' u kući, u kuhinji pravila, priznala nam je, ipak određuje Milo. 'S obzirom na to da moram kuhati za iznimno izbirljivo dijete, sve se svodi na omiljene recepte moga sina', kroz smijeh nam je otkrila Ana. A jedno od omiljenih jela malenog Mile je i rižoto s piletinom koji se, otkrila nam je Ana, ovih dana često nalazi na njihovom meniju. Rižoto je, kao i većina jela koje Ana sprema, istovremeno i ukusan i zdrav, a njegova priprema ne oduzima puno vremena.
Sastojci:
- piletina
- riža
- crveni luk
- češnjak
-ružmarin
- tikvica
- celer
- maslinovo ulje
po želji - vrhnje za kuhanje, parmezan
Postupak:
Rižoto pripremam tako da prvo prepečem piletinu, toliko da zamiriši. Zatim je izvadim i na maslinovom ulju prodinstam crveni luk, češnjak, malo celera, ružmarina i naribane tikvice. Kada je to gotovo, ubacim kuhanu rižu i piletinu da još malo pusti okus i miris. To je to! Dodam još i vrhnje za kuhanje i pospem parmezanom, naravno, po želji sina. Dobar tek! :)