Bojana Gregorić Vejzović nam otkrila recept za ćufte koje klinci obožavaju

Brz i jednostavan ručak od kojeg će se svi najesti!

Privatni album

Da nije jednostavno pronaći jelo koje će i djeca odobriti zna gotovo svaka mama. A kada je to kuhanje ograničeno na namirnice koje u ovoj situaciji i nisu toliko lako dostupne, pripremanje ručka može se pretvoriti u pravu muku. Da do toga ne bi došlo, domaća glumica Bojana Gregorić Vejzović, za Story.hr je otkrila svoj recept za ćufte po uputama Gordona Ramsaya koje obožavaju i njezini klinci, 14-godišnji sin Raul i devetogodišnja kći Zoe koje je dobila u braku s glumcem Enesom Vejzovićem.

Sastojci

- mljeveno meso 500 g (pola juneće, pola svinjsko)
- luk, češnjak
- ljute papričice
- jaje
- krušne mrvice
- mlijeko
- maslinovo ulje
- obično ulje
- pelat
- kukuruz
- sol, papar, mažuran, kumin

Privatni album 

Postupak

Najprije izdinstati luk, malo ljute papričice i češnjak koje ćete zatim dodati mesu uz ostale začine (sol, papar, mažuran, malo kumina).

Privatni album 

Potom ubaciti jaje i krušne mrvice koje ste prije pomiješali s mlijekom i dobili glatku smjesu. Sve zajedno pomiješati dok se ne spoji te oblikovati ćufte. Ćufte potom prvo ispržite na ulju.

Privatni album 

U loncu pored izdinstati mladi luk na mješavini maslinovog i običnog ulja gdje će te dodati pelate i temeljac. Nakon 15 minuta dodati ćufte i ostaviti da se krčka 45 minuta. Pet minuta prije kraja dodate kukuruz.

Dobar tek!

Privatni album