U dugim danima izolacije koji traju već neko vrijeme, mnogi ne znaju što bi sa sobom pa utjehu traže u kuhinji. Da je sada pravo vrijeme za istraživanjem novih okusa i eksperimentiranju nekih novih jela, dokazuju brojne domaće zvijezde koje aktivno s pratiteljima dijele recepte njihovih omiljenih obroka. Jedna od njih je i Nevena Rendeli Vejzović, koja otkriva kako od konzerve tune napraviti ukusno jelo - Spaghetti tuna.
Sastojci
Maslinovo ulje
Češnjak
Peperoncini
Sušene rajčice
Šaka cherry rajčica
1 do 2 slana inćuna
1 dcl bijelog vina
Špageti
Tuna
Mozzarella
Parmezan
Postupak
Kako bi od onih konzervi tune napravili jestivi obrok, sav trud ide prije dodavanja te iste konzerve u jelo. Na tavu stavljamo, kao u svim talijanskim receptima, maslinovo ulje, češnjak i peperoncini. Za ovaj recept, dodat ćemo i sušene rajčice ako imate, šaku cherry rajčica prepolovljenih na pola i jedan do dva slana inćuna.
Kada kuhinja zamiriši, dodajemo 1 dcl bijelog vina, a u isto vrijeme kuhamo špagete. Zadnje dvije, tri minute kuhanja, tjesteninu vadimo iz vode i bacamo u umak. U tavi završavamo kuhanje i dodajemo tunu. Po potrebi, dodajemo u umak vodu, u kojoj su se kuhali špageti. Na kraju dodajemo još malo maslinovog ulja i serviramo s mozzarellom i parmezanom.
Dobar tek!