IDEALAN ZA IZOLACIJU Hobi za kojim su poznati 'poludjeli'

Ovaj hobi ima brojne dobrobiti jer istodobno rade i desna i lijeva polutka mozga, dobar je za rješavanje stresa te druženje s obitelji

Instagram

'Koji mi je najdraži hobi? Slaganje puzzli', u jednom je intervjuu otkrio Sir Patrick Stewart, a on nije jedina zvijezda koja se time zabavlja u slobodno vrijeme. Ova kreativna aktivnost ima brojne dobrobiti za zdravlje jer istodobno rade i desna i lijeva polutka mozga, poboljšava se kratkotrajna memorija, dobar je to način za rješavanje stresa, ali i za kvalitetno provođenje vremena s obitelji. Veliki ljubitelj puzzli godinama je gitarist grupe The Rolling Stones Ronnie Wood koji je rekao da ih slaže jer su dobre za mozak, a nijedno obiteljsko putovanje bez njih ne može zamisliti suosnivač Microsofta Bill Gates.

Instagram 


“Uvijek na odmoru ili tijekom blagdana imamo nekoliko kutija drvenih puzzli i slažemo ih na stolu u dnevnom boravku. Vrlo su zabavne i stimulirajuće”, rekao je milijarder, a voli ih i glumac Hugh Jackman. No možda najposvećeniji slagači u svijetu poznatih su glumački par Megan Mullally i Nick Offerman koji svaku dovršenu sliku proslave fotografijom.

Instagram 


“Pokušavamo naći najblesavije puzzle i nakon što ih završimo, trčim do ormara da nam osmislim kostime. Složili smo cijelu kolekciju s damama duge kose koje su u haljinama jahale na pastusima. Nick se uvijek odjenuo poput dame i s vremenom je postajao sve ženstveniji, a ja sve zabrinutija”, kroz smijeh je opisala zvijezda serije ‘Will i Grace’.