Sporo pečena janjetina po receptu Doris Pinčić Rogoznice

Uskrs u njezinom domu je nezamisliv bez pečene janjetine za ručak

Instagram

Glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica sa suprugom Borisom te djecom Donatom i Gitom veseli se skorašnjem blagdanu. Uskrs ne bi bio potpun bez tradicionalnog doručka s domaćom skutom i obojenim jajima te pečene janjetine za ručak čiji je recept podijelila s nama. 

Shutterstock 

Sastojci:

1,5 do 2 kg janjeće plećke
sol i svježe drobljeni papar
4 žlice maslinova ulja
po 1 do 2 grančice majčine dušice i ružmarina
5 do 6 češnjeva ili cijela glavica češnjaka

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 170 ˚C. Meso operite, dobro posušite pa natrljajte solju i paprom. U posudu za pečenje ulijte ulje i stavite meso.
2. Dodajte začinsko bilje i cijele češnjeve češnjaka ili cijelu neoljuštenu glavicu češnjaka prerezanu popola.
3. Posudu prekrijte folijom ili poklopite pa stavite u pećnicu.
4. Pecite 3,5 do 4 sata, odnosno dok meso potpuno ne omekša.
5. Kao prilog možete pripremiti krumpir i povrće koje volite.