Sirova torta od jagoda bez šećera domaće glumice Katarine Baban

Proljetno osvježenje bez premca

Instagram

Toplije proljetno vrijeme zasjalo je u puno sjaju i vratilo osmijeh na lice Hrvata koji su prošli mjesec proveli unutar domova. Na tržnicama i u voćarnama pojavilo se jedno od svima najomiljenijeg voća - jagode, zbog kojeg se isplati dulje čekati u redovima. Ako ste kupili jagode, onda svakako vrijedi isprobati recept koji je na društvenim mrežama podijelila domaća glumica Katarina Baban. Vrlo je jednostavan i zdrav budući da ne sadrži šećer, ali će vaše nepce svejedno dovesti do ekstaze.

'Evo jedne predivne zdrave torte - sirova torta od jagoda, bez šećera! Ona je nešto kompliciranija od kuglica, ali je prefina! Nema pečenja, samo trebate relativno dobar blender da sve fino samelje. Moj je onako li-la, ali može se! Radila sam po receptu genijalne knjige Sirova hrana', napisala je Katarina na Instagramu.

Za podlogu:

2 šalice badema
2-3 žlice agavina sirupa
1 žlica limunovog soka

Dodajte i par žlica vode.

Krema:

2 šalice indijskih oraščića
2 dcl kokosovog mlijeka
malo limunovog soka
pola šalice agavina sirupa
3 žlice kokosovog ulja
2 šalice svježih jagoda

Priprema:

Sastojke za koru sameljite u blenderu i utisnite ravnomjerno u kalup. Za kremu sve sastojke također izmiksajte u blenderu. Usipajte u kalup i ostavite barem osam sati u hladnjaku. Možete i u zamrazivač, ali ju onda izvadite otprilike sat vremena prije nego ćete ju jesti da se malo opusti.

U slast!