Recept za grah koji i klinci obožavaju

Ideaja za ručak

Profimedia

“Ovo je jelo jedno od rijetkih koje moja djeca vole. Traže da ga kuham svaki dan”, otkrio je Jimmy Kimmel u videu koji je objavio na YouTubeu. Slavni 52-godišnji komičar i voditelj svojoj dječici, petogodišnjoj kćerkici Jane i dvije godine mlađem sinčiću Williamu Johnu, otkako su u izolaciji zbog koronavirusa kuha svaki dan te kaže da se u tome sjajno snalazi. Jedino mu smeta što stalno žele jedno te isto jelo koje je naziv dobilo po tome što malena Jane nije znala točno izgovoriti riječ ‘pastina’, koja označava vrstu tjestenine. “Pitam ih što žele jesti, a oni već viču: ‘Pasta Tinu!’ Ali neka im bude, barem im uspijem podvaliti grah”, govori Kimmel.

Screenshot 

Sastojci

paket tjestenine (pužića ili svrdla)
sol, papar
maslinovo ulje
konzerva cannellini graha
3 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
povrtni ili pileći temeljac
parmezan

Priprema

U kipuću vodu koju ste posolili ubacite tjesteninu. Kuhajte je prema uputama na pakiranju. Izblendajte grah. Češnjak sitno nasjeckajte i stavite na ulje zagrijano na srednjoj temperaturi. Kad se češnjak zazlati, dodajte izblendani grah i malo temeljca. Tjesteninu prelijte umakom od graha i dobro izmiješajte. Poslužite s ribanim parmezanom.