Ako volite tunu, obožavat ćete ovaj recept

U izolaciji su mnogi otkrili skrivene talente ili probudili one dugo uspavane za koje nisu imali vremena dok nisu bili primorani više vremena provoditi u svoja četiri zida.

Privatni album

Mnogi su svoje kreativne minute proveli u kuhinji i pripremanje jela shvatili kao svojevrsnu terapiju ili odmor od loših vijesti ili monotone svakodnevice. 

I dok su “novopečeni chefovi” stali za svoje radne kuhinjske plohe i za svoje članove obitelji pokušali pripremiti neka nova jela, food blogeri su neumorno na društvenim mrežama slagali svoje jedinstvene uspješnice i mamili kuhare amatere da se pokažu u novim izazovima. Sjajno je što majstori svog zanata vrlo često svoje umijeće pripremanja savršenih jela približe svima, spremnima na nova znanja, ali i nadogradnju svog kulinarskog umijeća.

Food blogerica Mateja Krvarić, poznatija na Instagramu kao @uvijekgladna, pripremila je polpete od tune koje su se savršeno nadopunjavale s umakom od obožavane Zvijezda majoneze. Bacite oko na video u nastavku jer ćete, sigurni smo, dobiti volju i možda ovaj recept pripremiti još danas.

Polpete od tune sa zelenim umakom od Zvijezda majoneze

Sastojci:

200g tune u vlastitom soku

2 režnja češnjaka

1 mladi luk

2 žličice sjeckanog peršina

korica i sok limuna

2 žlice Zvijezda majoneze

1 jaje

sol

papar

kajenski papar

30g krušnih mrvica + za uvaljati prije pečenja po želji

Tunu ocijediti, dodati ostale sastojke i oblikovati polpete. Peći na malo maslinovog ulja, poslužiti uz salatu i umak.

Zeleni umak od Zvijezda majoneze:

1 šalica Zvijezda majoneze

1 režanj češnjaka

korica limuna

1 šaka mladog špinata

listovi peršina

1 žličica sjeckanog vlasca

sol, papar

Spojiti sve sastojke u blenderu i poslužiti uz polpete.