Mnogi su svoje kreativne minute proveli u kuhinji i pripremanje jela shvatili kao svojevrsnu terapiju ili odmor od loših vijesti ili monotone svakodnevice.
I dok su “novopečeni chefovi” stali za svoje radne kuhinjske plohe i za svoje članove obitelji pokušali pripremiti neka nova jela, food blogeri su neumorno na društvenim mrežama slagali svoje jedinstvene uspješnice i mamili kuhare amatere da se pokažu u novim izazovima. Sjajno je što majstori svog zanata vrlo često svoje umijeće pripremanja savršenih jela približe svima, spremnima na nova znanja, ali i nadogradnju svog kulinarskog umijeća.
Food blogerica Mateja Krvarić, poznatija na Instagramu kao @uvijekgladna, pripremila je polpete od tune koje su se savršeno nadopunjavale s umakom od obožavane Zvijezda majoneze. Bacite oko na video u nastavku jer ćete, sigurni smo, dobiti volju i možda ovaj recept pripremiti još danas.
Polpete od tune sa zelenim umakom od Zvijezda majoneze
Sastojci:
200g tune u vlastitom soku
2 režnja češnjaka
1 mladi luk
2 žličice sjeckanog peršina
korica i sok limuna
2 žlice Zvijezda majoneze
1 jaje
sol
papar
kajenski papar
30g krušnih mrvica + za uvaljati prije pečenja po želji
Tunu ocijediti, dodati ostale sastojke i oblikovati polpete. Peći na malo maslinovog ulja, poslužiti uz salatu i umak.
Zeleni umak od Zvijezda majoneze:
1 šalica Zvijezda majoneze
1 režanj češnjaka
korica limuna
1 šaka mladog špinata
listovi peršina
1 žličica sjeckanog vlasca
sol, papar
Spojiti sve sastojke u blenderu i poslužiti uz polpete.