Slobodno i dalje uživajte u listanju omiljenih novina i časopisa

Jedna od stvari oko koje su se lomila koplja je je li ok listati novine ili časopise prilikom ispijanja kave ili na primjer posjete frizerskom salonu... piše Cosmopolitan.hr

Cosmopolitan.hr

Polagano smo se počeli vraćati u normalu. Otvorili su se frizerski saloni, restorani i kafići, grad kao da je polagano ponovno prodisao. Iako se na ulicama i dalje ne mogu vidjeti gomile ljudi, vratio se onaj željno iščekivani šušur koji je zamjenio višetjednu sablasnu tišinu.

Unatoč tome što nam je iz dana u dan i iz tjedna u tjedan sve više toga ponovno dostupno, mnogi su još uvijek zbunjeni i nesigurni po pitanju toga što se točno smije, a što još uvijek ne. Jedna od stvari o kojima se pisalo iz mnogo različitih perspektiva i oko koje su se lomila koplja je i to je li ok listati novine ili časopise prilikom ispijanja kave ili na primjer posjete frizerskom salonu, a što je mnogima jedan od omiljenih rituala. Ili bolje rečeno, je li takav ritual siguran s epidemiološkog stajališta. Da ne ulazimo u nepotrebne rasprave i riješimo ovu dilemu jednom zauvijek: sigurno je.

Brojna su istraživanja pokazala kako papir pripada manje rizičnoj skupini materijala kada je zadržavanje virusa na njima u pitanju, a novinski papir je čak štoviše posebna kategorija i još sigurniji od ostalih vrsta papira. Dapače, čak niti stožer nije rekao kako je ova navika nešto što biste trebali izbjegavati. Dakle, presuda je da slobodno, bez straha i grižnje savjesti uživate u omiljenim štivu, kao na primjer novom broju Cosma koji vam na kioske stiže već 25. ovog mjeseca.

Cosmopolitan.hr