Renata Sopek otkrila što je njezin 'slatki grijeh'

Ali i vježbe kojima održava liniju

Privatni album

Svestrana Renata Sopek, voditeljica, trenerica fitnessa, a odnedavno i stručni specijalist odnosa s javnošću, za Storyjeve čitatelje podijelila je omiljene vježbe za čvrst i ravan trbuh.
- Izabrala sam nekoliko najdražih vježbi za učvršćivanje mišića trbuha, a kao rekvizit koristila sam loptu medicinku. Trbušni mišići podrška su kralježnici i kompletnim leđima, a imaju važnu ulogu i u našem držanju. Područje trbuha kritična nam je zona i volim mu posvetiti posebnu pozornost. Ove su vježbe dobar početak - ističe Zagrepčanka kojoj je vrijeme u karanteni prolazilo, između ostalog, u svakodnevnom treningu, a zavoljela je i trčanje nasipom. Svoju odličnu liniju zahvaljuje i uravnoteženoj prehrani.
- Prehrambene navike nisam promijenila. Nisam netko tko će jesti više ili nezdravo ako imam vremena za ‘razmišljanje o hrani’. Zapravo jako volim kuhati pa sam si dala oduška nalazeći neke nove, zdrave recepte. Kad je o slatkom riječ, od prijateljica sam dobila odličan recept za tortu od mrkve, a sladoled mi je slatki grijeh, no i njega doziram. Tijekom izolacije uvrstila sam u svakodnevicu detoks program te pet puta na dan konzumirala zdrave napitke - ispričala je. Tvrdi da joj je ova društvena izolacija zbog koronavirusa dobro došla kao odmak od svakodnevice, tijekom koje se posvetila najdražima.

Story Press 


- Posvetila sam se obavezama koje su bile ‘po strani’, sebi i najbližima, diplomirala sam. Malo sam se i odmorila, pripremala neke projekte koji se moraju ubrzo realizirati. Imam osjećaj da je vrijeme proletjelo! Zapravo sve me ovo podsjetilo na to kako kvalitetno, bez vječne strke provesti vrijeme s dragim ljudima i uživati u svom domu, filmovima, knjigama i malim ritualima.Osim toga, shvatila sam da smo puno pažnje i vremena trošili na trivijalnosti bez kojih možemo. Posvetila sam se i svojim ljubimcima koji su presretni jer smo stalno zajedno. Naučila sam da prijatelje mogu i dalje često viđati, samo na drukčiji način - kaže ova ponosna vlasnica diplome na Bernaysu - Visokoj školi za komunikacijski menadžment. Zanimljivo je da je prva od studenata na Bernaysu diplomirala online. Ispričala nam je kako to prošlo.
- Hvala na čestitkama! Diplomirala sam na temu ‘Tematski obiteljski hotel u Dubrovniku u funkciji razvoja destinacijskog brenda’. Tako da me odsad možete potpisivati sa struč. spec. rel. publ. Što se tiče online obrane diplomskog, prva sam to učinila i drago mi je da sam probila led jer je to posebno iskustvo. Sviđa mi se Bernaysov inovativan pristup koji mi je omogućio da obaveze izvršim bez ometanja i prolongiranja. Procedura je jednaka onoj uživo, no ipak neformalnija jer smo svi bili u svojim domovima. No važnost i ozbiljnost nisu bili umanjeni - rekla je. Za kraj nam je otkrila i neke svoje planove.
-Voditeljske gaže već dogovaram! Projekt ‘Aktivna Hrvatska’ ide dalje, s manjim brojem vježbača, kako će biti propisano pravilima Nacionalnog stožera civilne zaštite. Nove epizode istoimene emisije se snimaju. Planiram i nastavak suradnje s fakultetom. Puno je toga te jedva čekam nastaviti posao punom parom. Zapravo, neka smo zdravi, sve drugo će se posložiti - zaključila je.

1. Bočni izdržaj

Oslonite se na lakat jedne ruke, a noge neka budu na lopti. Podignite tijelo i u čvrstom položaju pokušavajte držati ravnotežu. Svaki put pokušajte produljiti vrijeme vježbe. Odlična vježba za bočne trbušne mišiće.

Privatni album 

2. M. Climberi

Ruke položite na loptu, ravnih laktova, ispod prsa, a noge su ispružene i leđa ravna. Naizmjenično povlačite koljena prema prsima radeći dodatnu kontrakciju mišića trbuha. Osim toga, koljena možete povlačiti dijagonalno za kose trbušne mišiće.

Privatni album 

Privatni album 

3. Ruski twist

U sjedećem položaju noge neka vam budu savinute u koljenima, a stopala mogu biti na tlu ili iznad njega, da ga ne dodiruju. Uzmite medicinku ili običnu loptu u ruke te je, uz rotaciju gornjeg dijela tijela, prebacujte s lijeve na desnu stranu u visinu kukova. Ne smije biti pomicanja kukova pri izvođenju vježbe.

Privatni album 

4. Rolanje na lopti

Spustite se na koljena, ruke neka budu na lopti, ispod prsa, a leđa ravna. Lagano se rolajte prema naprijed i vraćajte u početni položaj.

Privatni album 

Privatni album 

5. Sklopka

Noge i ruke neka budu ispružene i odignute od tla. U isto vrijeme ih pokušavajte spojiti podižući se u sjedeći položaj. Možete vježbu izvoditi i naizmjenično podižući noge. Važno je kontrolirati pokret i ne spuštati noge i ruke na tlo, a donji dio kralježnice mora biti priljubljen uz podlogu.

Privatni album 

Privatni album