SENSA HOROSKOP Jeste li spremni za novi pogled na svijet?

Današnji mlađak u Blizancima donosi mnogo toga novoga, ali i pomaže da se riješite repova koji se vuku iz prošlosti. Udahnite punim plućima svježu inspiraciju za važne promjene

Profimedia

Savršeno vrijeme za edukaciju
Svibanjski mlađak, na 2. stupnju Blizanaca, donosi prijeko potreban dašak svježeg zraka: nove ideje, nove perspektive, nove stavove. Kako se nalazi u jednom od najdruštvenijih znakova, ovaj mlađak čini vas željnima povezivanja s novim ljudima ili pak potiče da uživate u društvu onih koje poznajete, ali na nove načine.

Ovo je i savršeno vrijeme za početak neke edukacije, to više što je u Blizancima i njihov vladar Merkur, naglašavajući moć riječi. Budući da um sad radi munjevito i pršti idejama, njihovo pretakanje u riječi pomaže da ih se usidri u stvarnost.

Štoviše, što god da sad želite, zapisivanje ili glasno izgovaranje može biti moćan način davanja energije tim namjerama. Ipak, kako je Venera (također u Blizancima) retrogradna, možda samo mislite da znate što želite – i to je podložno promjenama kako ponovno evaluirate svoje želje.

Čujemo samo ono što želimo
Za ovog su mlađaka Merkur i Venera u egzaktnoj konjunkciji, što donosi uvide vezane uz ljubav, ljepotu, zadovoljstvo, veze, samopouzdanje, vrednovanje sebe, novac, imovinu i bilo što drugo što vrednujete u životu. Tim stvarima treba pristupiti zaigrano i znatiželjno, a ne previše kritično i analitički.

U Blizancima je i sjeverni Mjesečev čvor, pa se od vas sada traži da rastete prolazeći kroz nove situacije s fleksibilnošću, prilagodljivošću i otvorena uma. No nemojte zanemariti veliku opasnost od lošeg razumijevanja i zavaravanja, koje nije nužno namjerno jer sad ste skloni iz poruka iščitavati ono što želite čuti.

Kvadrat Neptuna s Merkurom i Venerom upozorava da vam idealističke i romantične predodžbe mogu zamagliti uvid u to što doista mislite i osjećate o svojoj vezi. Srećom, Mjesec je u trigonu sa Saturnom u Vodenjaku, što vam daje pristup vašem unutarnjem detektoru istine, a prepreke, odgađanja, suočavanja s istinom mogu vas spriječiti da se zaletite u nešto te vas podsjećaju da idete korak po korak.

Pripazite na grlo, vrat i ramena
Mlađak u Blizancima obično je pravo vrijeme za ideje i važne planove: sad možete doći do mnogih uzbudljivih ideja te raditi na kratkoročnim planovima kako biste na temelju njih nešto učinili jer Blizanci su znak koji voli biti zaposlen.

Važno mu je i druženje s drugima, i upravo vam to sad može pomoći da korisno upotrijebite dodatnu mentalnu energiju. Zato biste mogli biti više uključeni u svoje zajednice, susjedstvo ili druženje s mladim ljudima.

No čuvajte se sklonosti Blizanaca da nastavljaju ići dalje i dalje, što može prouzročiti stres, stoga trebate paziti da se ne opteretite previše, i to ne samo tjelesno nego i mentalno. Kad je o tijelu riječ, osobito se posvetite gornjem dijelu torza uključujući grlo, vrat i ramena. Pripazite i na fluktuiranje energije kako se inspiracija bori s letargijom.

Budite hrabriji i spontaniji
Ovo je i dobro vrijeme da u ravnotežu dovedete svoj um i svoje srce, da budete spontani kada dobijete inspiraciju za promjene. Razmislite i o tome što dosad niste mogli izraziti, što ste željeli i što želite izraziti. Radite sa zrakom i svojim dahom: udahnite otvarajući pluća inspiraciji te izdahnite novu ekspresiju sebe. Možete također udahnuti hrabrost i moć, a izdahnuti bilo kakvu sumnju, sram ili inhibiciju vezanu uz vlastito kreativno izražavanje.

Svakom se znaku sad otvaraju nove životne prilike, ali uz njih dolazi i trag konfuzije vezane uz prošlost. Mlađak u Blizancima pomoći će vam raščistiti tu konfuziju.

Ovan
Počinjete viđati mnogo prilika za budućnost, što vam u život može donijeti nove ljude, od kojih će vam neki postati prijatelji. Međutim, i dalje osjećate frustracije ili teret nekih stvari iz prošlosti. Nađite način da ih otpustite kako biste mogli prihvatiti nove ljude i mogućnosti.

Bik
U karijeri vam se otvaraju mnoga vrata i to vam može pomoći da više zarađujete ili bolje koristite svoje talente. Ali, moglo bi vam biti nejasno što to znači za vašu budućnost i za to s kim se povezujete. Dopustite da se vaša vizija budućnosti i vaših prijatelja promijeni kako biste se mogli osjećati stabilnije kad je riječ o smjeru u kojem ide vaš život.

Blizanci
Ovaj je mladi Mjesec pravo vrijeme da počnete pisati novo poglavlje svoje priče, da nanovo osmislite sebe – ovo je vrijeme za vaše otvaranje novim pustolovinama, putovanjima i učenju. Međutim, i dalje biste mogli osjećati zbunjenost kako da se to "novo ja" pretvori u dobru karijeru. U vrijeme mlađaka tu konfuziju možete sasjeći u korijenu te razriješiti razlike između svog istinskog karaktera i uloge koju ste dosad igrali. Najbolje su karijere one koje su ispunjene interesom i uzbuđenjem, a ne odgovornošću.

Rak
Uvelike se mijenjate, počinjete željeti različite stvari, pogotovo kad su posrijedi veze i novac. Ali, još postoje neke nejasnoće vezane uz te promjene i želje. Morate prilagoditi neka svoja uvjerenja kako biste mogli krenuti dalje. Potrebno je i nešto više novih stvari da biste mogli potpunije izaći iz prošlih, starih ili ustajalih situacija.

Lav
Počinju vam se otvarati vrata u odnosima – gdje možete vidjeti drukčiju i bolju budućnost. Ali prije no što se to može dogoditi, možda ćete morati razriješiti neke duboke podsvjesne strahove i nesigurnosti vezane uz partnerstva. Možda će biti potrebne i neke prilagodbe kad su posrijedi odnosi i novac kako biste se mogli osjećati povezanije s ljudima. U vrijeme ovog mlađaka mogli biste poželjeti uspostaviti vezu s novim ljudima: budite svjesni da oni za koje se čini da vam mogu najviše ponuditi kad je riječ o novcu, statusu ili uspjehu nisu uvijek najbolji i za to da vam postanu prijatelji.

Djevica
Stvari vam se počinju otvarati na području posla i karijere. Mnogo je novih prilika za posao koje vam mogu poboljšati život i dati dobru reputaciju. Popravlja vam se i zdravlje. No još bi se mogle vući neke nejasnoće oko veza – tko vam može pomoći da uspijete, a tko ne. Odvojite nešto vremena da prevladate poglavlja starih veza i ustanovite što doista osjećate za neke ljude kako biste mogli nastaviti dalje.

Vaga
U vama se počinju buditi nove strasti. Mogli biste osjećati kako postoji mnogo prilika da budete sretni, ostvarite romantičnu vezu, igrate se s djecom ili započnete posao. Međutim, postoji ponešto konfuzije kad je riječ o vašem poslu, dnevnoj rutini ili zdravlju. Promijenite neke svoje svakodnevne navike kako biste dosljednije mogli raditi ono što volite.

Škorpion
Za ovog mlađaka nijedna tema nije tabu sve dok razgovarate s nekim koga volite i kome vjerujete. Mogli biste voditi mnogo razgovora o tome što u budućnosti želite u svom domu ili obitelji, i oni bi mogli uključivati novac i bliske ljude. Moguće su nejasnoće vezane uz to što vas čini sretnima, vlastiti posao ili djecu. Kad razumijete što vas može razvedriti, vaši planovi mogu postati uzbudljiviji i lakše ostvarivi.

Strijelac
Mlađak bi vam mogao donijeti mnogo produktivnih razgovora o vašim ciljevima i snovima. Moguća su i nova partnerstva. Ipak, mogla bi ostati otvorena neka važna pitanja o vašim emocijama, uključujući što osjećate za ljude s kojima ste na bilo koji način povezani te za mjesto na kojem živite. Moglo bi manjkati i nešto stabilnosti. Kako biste mogli nastaviti graditi bolje odnose, radite na razrješenju svojih emocija i situacije u kući. Ljudi mogu biti puni iznenađenja, čak i kad mislite da nekoga dobro poznajete – tijekom ovog mlađaka budite spremni vidjeti drugu stranu neke osobe iz svoga kruga.

Jarac
Počinjete razumijevati više o tome što vam je potrebno s obzirom na stabilan posao na kojem možete pokazati sve svoje talente. Ovaj vam mlađak pomaže naći nove načine miješanja posla i užitka: što vam je na poslu zabavnije, to je veća vjerojatnost da ćete biti produktivniji. Također vam postaje jasno kako možete poboljšati svoje zdravlje. Ali potrebno je više razgovora o tome što je to zapravo za vas bolji posao ili dnevna rutina. Možda ćete pritom morati usvojiti drukčiji način razmišljanja ili komuniciranja.

Vodenjak
Postaje vam jasno što vam je potrebno u životu da biste bili sretniji i više se zabavljali. To može uključiti rad na nekom projektu, romantičnu vezu, provođenje vremena s djecom... – ideja je mnogo, a ovaj vas mlađak potiče na eksperimentiranje. Mogla bi se otvoriti pitanja kako zarađivati radeći ono u čemu uživate te kako se s više sigurnosti upustiti u takvo što – najprije riješite to kako biste mogli nastaviti dalje.

Ribe
Ovo je vrijeme kad možete nadvladati mnoge situacije iz prošlosti u svojoj obitelji i domu. Isto tako, učite koje su vaše emocionalne potrebe kako biste se u životu osjećali uzemljenije. No, i dalje je moguće ponešto konfuzije o vlastitom identitetu, koji se, kako se čini, drastično mijenja. Budite jasni tko ste ili što želite biti – sad imate priliku za uvid iz perspektive nepristrana promatrača.

%MCEPASTEBIN%