'Starci kuhaju' - nova je to 'rubrika' koju je još za vrijeme karantene na svom Instagram profilu pokrenula domaća glumica Bojana Gregorić Vejzović. Osim što voli pohvaliti svojim specijalitetima, zna i pokazati čemu je vješt njezin suprug Enes, kojemu, kako se čini, 'leže' deserti. Ovoga puta radi se o drobljencu s jagodama i trešnjama.
SASTOJCI:
Osim jagoda i trešanja (možete koristiti i neko drugo bobičasto voće), sastojci koji su vam potrebni za smjesu su:
10 dkg brašna
10 dkg bademovog brašna
10 dkg maslaca
6 žlica šećera
1 prašak za pecivo
PRIPREMA:
Najprije voće posložite u namašćenu posudu za pečenje. Zatim je pomiješajte i rukama umijesite sastojke za smjesu te od smjese napravite grudice koje ćete prosuti po voću i sve zajedno staviti peći na 200 stupnjeva na pola sata. Kada smjesa porumeni, drobljenac je gotov, a kad se malo ohladi, možete ga poslužiti samog ili sa sladoledom.