Recept za savršena ljepljiva pileća krilca

Idealna za ljetne zabave

Profimedia

Glumica i komičarka Amy Schumer i njezin suprug, chef Chris Fisher, udružili su snage u novoj emisiji ‘Amy Schumer learns to cook’ koja se emitira na Food Networku. Snima se u njihovu domu, a povod je bila izolacija zbog pandemije koronavirusa, kada je glumica višak slobodnog vremena odlučila iskoristiti kako bi naučila kuhati od supruga. U svom domu, okruženi šumom, supružnici su se izolirali sa sinčićem Geneom, psom i dadiljom Jane te su se potpuno posvetili kulinarstvu i snimanju emisije. Među receptima koje su pokazali u emisiji jest i ovaj za ljepljiva pileća krilca, savršen za sve ljetne zabave u kojima ćemo uživati idućih mjeseci.

Profimedia 

Sastojci

24 pileća krilca
2/3 šalice maslinova ulja
1/3 šalice sojina umaka
1/3 šalice meda
2 žlice svijetlog vinskog octa
2 i ¼ žličice soli
1 šalica punomasnog jogurta
1/3 šalice sjeckanih listića peršina
1 sitno sjeckana ljutika
1 žlica vode

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200 °C. Dva velika lima za pečenje obložite aluminijskom folijom. Pustite da pileća krilca odstoje 15-ak minuta na sobnoj temperaturi. U međuvremenu pomiješajte ulje, sojin umak, med, ocat i sol u velikoj zdjeli. Dodajte pileća krilca, sve dobro promiješajte da marinada prekrije meso. Posložite krilca u jednom sloju u limove za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici dok krilca ne postanu hrskava i ne zazlate se, 40-ak minuta. Na pola vremena pečenja zamijenite mjesta limova kako bi se sve ravnomjerno ispeklo. U međuvremenu za umak izmiješajte jogurt, ljutiku, peršin i vodu u zdjelici.