Četiri hit serije s moćnim ženama koje su obilježile sezonu

Idealne girl power serije za lijena ljetna popodneva i skrivanje od najvrućeg dijela dana

Profimedia, IMDB

Iako nas osunčani dani privlače da prošećemo kožu koja žudi za vitaminom D i ljetne haljine vrelim ulicama, važno je dozirati izlaganje visokim temperaturama i sunčevim zrakama tijekom nadolazećih mjeseci. Kako bismo lakše izdržale dio dana kad je najmudrije da se povučemo sa sunca, ova je sezona donijela niz fantastičnih serija, od kojih izdvajamo četiri s osobito moćnim protagonistkinjama za ljetni girl power boost, piše Elle.

The Great

Profimedia, IMDB 

 Labavo temeljena na stvarnoj povijesti ruske carice Katarine Velike, The Great s Elle Fanning u glavnoj ulozi bogata je, duhovita, otkačena i napeta serija koja prati mladu ženu u ambicioznom i hrabrom pothvatu da s vlasti svrgne muža koji je istovremeno tiranin i prilična budaletina, te preuzme krunu sama. Uz kostime, opću dekadenciju i prikaz snage ženske odlučnosti, The Great pruža priličnu količinu zadovoljstva i zarazne samouvjerenosti.

I May Destroy You

Profimedia, IMDB 

 Nova serija Michaele Coel provokativno je, dinamično, intenzivno, na momente mučno istraživanje suvremenih društvenih obrazaca milenijske generacije, s fokusom na seksualnost i seksualno zlostavljanje. I May Destroy You je serija koja ništa ne štedi i ništa ne dozira te prikazuje učestalost seksualnog nasilja do samih granica podnošljivosti, istovremeno prožimajući temu crnohumornim intervencijama i pokazujući borbu ljudi koji dožive i prežive seksualno nasilje da nastave sa životom, ne ostajući zarobljeni u traumi i tom segmentu svoga identiteta. Definitivno jedna od najznačajnijih serija ove godine.

Feel Good

Profimedia, IMDB 

 Mae je komičarka i liječena ovisnica u procesu preuzimanja kontrole nad svojim životom, što se naravno ne pokazuje lakim pothvatom, osobito kad joj u život uđe nova ljubav i posve je zaokupi. Duhovita, topla i povremeno bodljikavo ironična, Feel Good zaista jest prilično feelgood, iako su teme s kojima se hvata ukoštac složene i povremeno teške, no to je samo čini višestruko vrijednom pažnje.

Mrs. America

Profimedia, IMDB 

 Ako vam je ovoga proljeća nekim čudom promaknula, sada je idealno vrijeme za binge ove sjajne kvazi-povijesne serije o radikalnim feministkinjama i njihovim antagonistkinjama, koje predvodi zloglasna konzervativka Phyllis Schlafly. Osim što ima fantastičnu glumačku postavu, serija je uzbudljiva, pametna i višestruko inspirativna, osobito uz sjajnu seventies modu zbog koje ćete se zaželjeti posegnuti u modnu prošlost. Sedamdesete ionako doživljavaju revival!