Najslađe ljetno osvježenje od sira

Torta od koje ćete lizati prste

Chantell Quernemoen

Slavna kuharica, blogerica i zvijezda kulinarske emisije ‘Djevojka na farmi’ koja se emitira na Food Networku, Molly Yeh, majstorica je za propremu jela s voćem i povrćem koje obilato uzgaja na svojoj farmi. Za vruće ljetne dane osmislila je poseban, osvježavajuć desert - slasnu tortu od sira s voćem (umjesto jagoda i borovnica, Molly preporučuje i drugo voće po izboru) koja se ne peče. “Ovo je jednostavan desert, a dok ga pripremate, nećete se znojiti pokraj vruće pećnice jer vam ona za ovu tortu nije potrebna”, kaže Molly.

Profimedia 

Sastojci

24 keksa s punjenjem
1 žličica praha za instant espresso kavu
½ žličice soli
6 žlica omekšalog neslanog maslaca
225 g krem sira sobne temperature
½ šalice šećera u prahu
1 šalica punomasnoga grčkog jogurta
1 žlica ekstrakta vanilije
1 šalica vrhnja za šlag
2 šalice nasjeckanih svježih jagoda
2 šalice svježih borovnica
½ šalice kristal šećera
1 žličica ribane korice jednog limuna

Priprema

U blenderu izmiksajte kekse, espresso prah i ¼ žličice soli. Dodajte maslac i nastavite miksati dok se smjesa ne sjedini. Dobivenu mješavinu utisnite na dno kalupa za tortu promjera oko 23 cm. Krem sir dobro izmiksajte sa šećerom u prahu. Dodajte grčki jogurt, ostatak soli i ekstrakt vanilije te nastavite miksati na velikoj brzini dok ne postane glatko. Dodajte vrhnje za šlag i miksajte još otprilike minutu. Smjesu ulijte u kalup za tortu, na podlogu. Ostavite da odstoji u hladnjaku 12 do 24 sata. U velikoj zdjeli izmiješajte jagode i borovnice, kristal šećer te limunovu koricu. Pustite da odstoji na sobnoj temperaturi oko pola sata i povremeno promiješajte. Voćem prekrijte tortu i poslužite.