Ljeto je idealno vrijeme za isprobavati mediteranske delicije. Još ako ih pritom možete napraviti i sami, brzo i jednostavno, a ukusno - to je savršen recept. Jedan takav donosi i domaći fitness trener te bivši kuhar Tomislav Gustin, koji je podijelio recept za savršene i zdrave pljukance. Za one koji ne znaju, pljukanci, odnosno šurle ili šurlice, popularna su tjestenina tipična za Istru i Kvarnerske otoke. U receptu kojeg vam donosimo, popularnim pljukancima Tomislav je dodao zdravu piletinu te šparoge. Dobar tek!
Sastojci:
400g pljukanaca
400g pilećih prsa
250g šparoga
luk
200g kiselog vrhnja
Maslac
Sol, papar
Priprema:
Šparoge izrezati na prutiće pa ih kratko prokuhati. U posebnom loncu skuhati pljukance prema uputama s vrećice (10tak minuta). Na otopljenom maslacu popržiti sitno sjeckani luk dok ne uvene.
Dodati na kockice sjeckana pileća prsa i pirjati dok piletina ne poprimi zlatno-smeđu boju. Dodati šparoge te ih pirjati nekoliko minuta. Zatim dodati pljukance, sol, papar i začine po želji. Na kraju dodati kiselo vrhnje i čim počne kuhati ugasiti vatru i jelo je gotovo!