Funkcionalan prostor za učenje, igru i odmor

Prilikom opremanje sobe za školarce imajte na umu da ista treba biti dobro organizirana jer nered itekako utječe na dječju koncentraciju

Profimedia

Pred nama je početak još jedne školske godine, a iako povratak u klupe većini djece zna biti stresan, postoje zabavni načini kako ih bezbolno pripremiti na to. Jedan od njih je uređivanje njihove sobe. Osim što će uživati u uvođenju novih detalja u svoj životni prostor i veseliti se novim obavezama, ovaj će im projekt ujedno omogućiti da s roditeljima kvalitetno provedu vrijeme.Djeca su kreativna, spontana i zasigurno imaju pregršt ideja za uređenje sobe, a u trgovinama možemo pronaći puno toga što su zamislili i pomoći im da prostor prilagode novim školskim obavezama.

Profimedia 

 Bilo da kupujete novi namještaj ili ste možda odlučili razmjestiti dosadašnji i prostor osvježiti nekolicinom novih sitnica, uvijek imajte na umu da soba mora biti funkcionalna i dobro organizirana. Nered se itekako odražava na dječju koncentraciju, a nakon što riješite taj problem, djeca će se moći posvetiti pravim stvarima - učenju. Stoga su skladištenje i dobra organizacija itekako važna komponenta prilikom uređenja dječje sobe. Iskoristite zidne police i ladice u ormaru kako bi dječja soba izgledala uredno i lijepo.

Profimedia 

Atraktivna rješenja za spremanje olovaka i knjiga koja štede prostor također će pridonijeti odličnom izgledu dječje sobe. Šareni spremnici i kutije za pohranu pomoći će im da se što jednostavnije organiziraju. Osim što ih možete kupiti, možete i sami izraditi kutije za pohranu te ih ukrasiti omiljenim likovima vašeg djeteta. Nikako ne zaboravite da dizajn dječje spavaonice treba biti razigran i obogaćen detaljima koji odražavaju osobnost djece. Napravite nešto originalno, zanimljivo i inspirativno, nešto zbog čega će djeca voljeti svoju sobu.

Osim kreativnog dijela i organizacije, jako je važna i briga o zdravlju djeteta. Ako se radni stol nalazi na mjestu gdje ne dopire dnevno svjetlo, važno je izabrati kvalitetnu svjetiljku ili stolnu lampu. Svakako provjerite i odgovara li visina stolca i stola djetetovu uzrastu. S obzirom na to da na njemu provode puno vremena, stolac bi trebao biti udoban i ergonomski prilagođen dječacima i djevojčicama. Poželjno je na krevet staviti kvalitetan madrac koji će djeci omogućiti dobar san i odmor te ih pripremiti za sve obaveze koje ih čekaju.