Hrvatski glumci uputili podršku online izdanju Sarajevo Film Festivala

Prisjetili su se nezaboravnih trenutaka s prethodnih izdanja

Instagram

U  tijeku je sasvim posebno i neobično izdanje Sarajevo Film Festivala zbog pandemije COVID-19 i koji je protresao naše živote na nezamisliv način, no to nije spriječilo organizatore da se i ove godine održi jedan od najvažnijih kulturnih događanja. Iako se sve odvija online putem i ove godine nećemo gledati kako crvenim ćilimom šeću poznate dame i gospoda u raskošnim toaletama i elegantnim odijelima, poznati su festivalu odlučili pružiti podršku na društvenim mrežama i tako su dali do znanja da su i ove godine srcem u Sarajevu.  Iva Mihalić zajedno s Ninom Violić poslala je pozdrave i podršku za SFF online te se prisjetila prošlogodišnjeg crvenog tepiha na kojem je zasjala u dugoj bijeloj  haljinu brenda Cadieux.

Instagram 

 Daria Lorenci pomno prati sve filmove i program na ondemand.sff.ba te se nada da će iduće godine nadoknaditi sva druženja i s još većim veseljem uživati u najdražoj umjetnosti.

Instagram 

 Bojana Gregorić Vejzović zajedno sa suprugom Enesom prati SFF program online od samog otvorenja,  na Pelješcu u nešto ležernijem izdanu, ali s istim veseljem i iščekivanjem sjajnih filmova, dok se njezin glumački kolega, Goran Bogdan koji je stalni gost SFF, prisjetio svog dolaska 2017. objavivši fotografiju s turskom glumica Melisom Sözen koja je hrvatskoj publici poznata po ulozi Hrvatice Nore u TV serijalu 'Sulejman Veličanstveni'.

Instagram  Goran Bogdan

 Nataša Janjić iako zbog nedavnog poroda ne bi mogla ni u normalnim uvjetima ove godine prošetati crvenim tepihom, prisjetila se 2016. kad je imala čast upoznati Roberta de Nira koji je bio glavna zvijezda Festivala, a društvo joj je pravio srpski glumac Nikola Đurički. Te godine Nataša je nosila princezno plavu haljinu Kaftan studija.

Instagram 

Bobo Jelčić na moru sa svog lapotopa prati filmove i program ondemand.sff.ba. Jelčić je na 24. izdanju Festivala predstavio svoj film Sam samcat, a 2013. njegov film Obrana i zaštita nagrađen posebnim priznanjem žirija. Aleksandra Dojčinović, hrvatska dizajnerica čije su kreacije česte na crvenom tepihu SFF, prisjetila se prošle godine kada je u društvu sestre Snježane uživala u filmovima i druženjima na SFF- u. Prošlogodišnji SFF imao je posebno značenje za mladu glumicu Tara Thaller koja je ovih dana priprema baklave kod kuće i gleda filmove SFF online. Jelena Veljača i prošlo ljeto je bila zvijezda crvenog tepiha i veseli se sljedećoj mogućnosti, a do tada je online uz SFF.

Instagram 

 Antoneta Alamat Kusijanović, dubrovačka redateljica koja je imala priliku surađivati s legendarnim redateljem Martinom Scorsesem, u čast otvorenju 26.SFF, njoj najdražeg filmksog festivala, uredila se i na lapotpu odgledala film otvorenja 'Koncentriši se, baba'. Nina Badrić lani je uživala zajedno s Jelenom Rozgom, a posebno joj je u sjećanju ostalo fotografiranje s Juditom Franković, članicom lanjskog žirija Natjecateljskog programa koja se također prisjetila lijepih trenutaka te ga vjerno i ove godine prati online.

Instagram 

 Lana Barić pomno prati program i najavljuje ga na svojim društvenim mrežama, a posebno mađarski film Eden u kojem glumi glavnu ulogu. Njezina kolegica, glumica Leona Paraminski uskoro putuje  za SAD, a do tad koristi priliku i prati program koji je dostupan za hrvatski teritorij uz nostalgična prisjećanja prijašnjih izdanja Festivala. Ovogodišnje izdanje razveselilo je veliku zaljubljenicu u film, Mirjanu Mikulec, koja zbog snimanja svojih emisija u ljetnim mjesecima nikad ne uspije do Sarajeva pa ju posebno veseli mogućnost SFF online ove godine. SFF-a se prisjetio i jedan od najpoznatijih parova crvenog tepiha u Sarajevu, Lejla i Tarik Filipović, koji su objavili nekoliko fotografija s prošlogodišnjeg izdanja.

Instagram