Carbonara je talijansko jelo od tjestenine iz Rima, koje je zaludilo cijeli svijet. Iako se uglavnom koriste isti sastojci, svatko dodaje nešto svoje. Bivša supruga našeg gimnastičara Filipa Udea, Ana Ude, putem Instagrama donosi svoj recept. Inače, Ana je poznata po tome što uz ljubav prema šminkanju, gaji i onu prema kuhanju. Upravo zato ćete nerijetko naići na neki od njezinih recepata na društvenim mrežama.
SASTOJCI
Špageti
Panceta
Češnjak
Krem
1 jaje (ili dva manja)
Vrhnje za kuhanje
Krem sir
Peršin
Maslinovo ulje
POSTUPAK
Špagete staviti kuhati u vrelu i slanu vodu. Na listiće nasjeckanu pancetu kratko popržiti, dodati nekoliko češnjeva češnjaka sitno nasjeckanih i kratko pirjati. U zdjelicu pomiješati 1 veće ili 2 manja jajeta s malo vrhnja za kuhanje i žlicom krem sira. Umiješati u pancetu i uvaljati u to tjesteninu. Servirati s malo sjeckanog peršina i poprskati s malo maslinovog ulja. Ta-da!