Piše Sensa.hr
Sastojci:
5 šalica vode ili više
2 ½ šalice kovrčavog kelja
1 šalica nasjeckanog ljubičastog kupusa
2 srednje nasjeckane mrkve
1 šalica narezane hokaido tikve
1 šalica nasjeckanog celera
1 šalica nasjeckanog poriluka
2 šalice miješanog povrća po želji ( brokula, cvjetača, tikvica, špinat...)
1 ½ žličica svježeg đumbira oguljenog i naribanog
½ žličice kurkume 1/2 crvenog luka narezanog na kockice
1 režanj svježeg češnjaka 2 žličice Jaggety (prirodne mješavine začinskog povrća)
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
na kraju: šaka svježeg korijandera ili peršina sol po okusu
Priprema:
U lonac za kuhanje dodajte nasjeckani luk, poriluk, đumbir i češnjak te pirjajte oko 2 minute, povremeno miješajući.
Dodajte celer, mrkvu, brokulu i cvjetaču. Pomiješajte i nastavite kuhati oko 3 minute. Dodajte vodu i ostalo povrće te začine.
Zakuhajte do vrenja, smanjite toplinu i nastavite kuhati još nekih 15 minuta dok povrće ne omekša.
Na kraju poslužite s hrpom sjeckanog korijandera ili peršina.
Druga opcija kuhanja ove okrepljujuće juhe je sporo kuhanje na nekoliko sati. Ovu juhu možete jesti s komadićima povrća ili procijeđenu kroz tanku mrežicu ili sito. Ako volite kremastu juhu onda sve sastojke dodajte u blender i smiksajte.