Binge-lista: 5 serija koje će obilježiti jesen

Kad krenu jesenje kiše, bit ćemo spremne za binge

Profimedia

Daleko od toga da smo se spremne oprostiti od ljeta, ali kako se primiče rujan, tako nam se u maštarije uvlače baloneri, jesenska melankolija, kišna jutra i sve hladnije večeri, piše Elle.hr. Vraća se onaj osjećaj nove sezone, novih početaka, a spremaju se i novi sadržaji koji će obilježiti prijelaz u jesen. Između ostaloga, stižu nove hit serije kojima se već sada veselimo.

Rebecca

Profimedia 

Adaptacija istoimenog gotičkog romana Daphne de Maurier donosi pripovijest o mladom udovcu i njegovoj novoj supruzi, koji stižu na prekrasno imanje Manderley na jugu Engleske. No prekrasno zdanje napučeno je sjećanjima i jezovitom jekom pokojne supruge s kojom se mlada junakinja pokušava izboriti za svoje mjesto u kući i srcu svoga muža. Roman je ekranizirao još 1940. godine Alfred Hitchcock, a sada stiže i serijska varijanta u kojoj glavne junake igraju Lily James, Armie Hammer i Kristen Scott Thomas.

Emily in Paris

Profimedia 

Kako kostimografiju za ovu seriju potpisuje Patricia Field, ista stilistica koja je radila na seriji Seks i grad te filmu Vrag nosi Pradu, očekujemo da će ovo biti modno najosvještenija serija rane jeseni. Emily, koju igra vrckasta Lily Collins, je netom poslom preselila u Pariz puna ambicija, fantazija i romantičnih nada, a iako zasad ne znamo puno, čini se da je Grad ljubavi neće razočarati…

Enola Holmes

Profimedia 

Millie Bobby Brown igra naslovnu junakinju ove ekranizacije popularnih detektivskih romana koja je, ni više ni manje nego – sestra Sherlocka Holmesa i brata mu Mycrofta. Enola je tinejdžerka kojoj su misteriji u krvi, a kada joj majka nestane, ona odluči uzeti stvari u svoje ruke i upustiti se u potragu. Očekujemo otkačenu kostimiranu kombinaciju komedije, drame i whodunnit krimića.

Away

Profimedia 

Dvostruka Oskarovka Hillary Swank u novoj svemirskoj seriji igra astronautkinju koja se sprema za opasnu misiju, istovremeno navigirajući obiteljske tenzije s jedne te zategnute odnose u poslovnoj ekipi s druge strane. U moru srodnih svemirskih serija koje su se pojavile posljednjih mjeseci, ovoj se najviše veselimo iz čiste feminističke pristranosti.

Ratched

Profimedia 

Možda najiščekivaniji od svih hitoidnih naslova na ovome popisu, Ratched je svojevrstan spinoff knjige i filma Let iznad kukavičjeg gnijezda te donosi pred-priču zloglasne sestre Ratched. Naslovnu anti-junakinju koja stiže na radno mjesto psihijatrijske ustanove igra Sarah Paulson, za koju znamo da jednako dobro nosi dramske uloge kao i one hororične, a po svemu sudeći, ovdje nas čeka kombinacija oboje.