Što je zapravo burnout?

Iako smo mislili da nam je sasvim jasna definicija „burnouta“, odnosno sagorijevanja na poslu koji je posljedica dugotrajne izloženosti stresu, poduzetnica Kristina Ercegović nam u ovotjednoj kolumni nudi jedan sasvim drugi uvid u ovu problematiku

Profimedia

U svibnju nam je gost na 11. Business Cafeu online bio Aljoša Bagola, autor knjige „Kako izgorjeti…“ u kojoj opisuje posljedice burnouta. Ono što me se posebno dojmilo je kad je rekao da ne izgorimo od previše posla (to je u skladu s onim 75-godišnjim istraživanjem što ljude čini sretnima – smisleni rad je uz odnose odgovor), nego od gaženja svojih vrijednosti. Kad idemo protiv sebe.Kad nismo autentični – ja bih dodala kao što je naslov moje knjige kad nismo svoji, jer najjači smo kad smo svoji, a moja prijateljica Mirela, kao da je sad čujem – ona uvijek kaže sve se svodi na vrijednosti.

Profimedia 

Dakle, do čega je Vama stalo, što je Vama važno. Tko ste Vi. Kakva osoba želite bitiŠto znate, volite i želite raditi. S kime želite raditi. Držite se toga, birajte sve i svakoga sukladno svojim vrijednostima kad ih dobro upoznate i definirate. Sve suprotno dovest će, ako ne do burnouta, onda svakako do nezadovoljstva i unutarnje neispunjenosti.

Kristina Ercegović, Story press