Morski vuk u kuhinji donosi recept za riblju juhu za pamćenje

Za prste polizati!

Dražen Kokorić

Glumac, pjesnik, redatelj, glazbenik... sve je to Nikša Kušelj, koji je za novi broj magazina StoryGourmet skuhao sjajan ručak za pamćenje u čak četiri slijeda. Započeo je pečenim tikvicama s pršutom i kaduljom, nastavio ribljom juhom, potom poslužio oslića na lešo u začinskom bilju s njokima pa sve zasladio smokvama kuhanim u muškatu i začinima. Za prste polizati! Sve namirnice glumac je nabavio sam - pomno je proučio što se tog jutra nudilo na tržnici Dolac i tek tada odlučio o meniju u kojem smo istinski uživali razgovarajući
o hrani.

Dražen Kokorić 

Sastojci

luk
maslinovo ulje
sol, papar
svježe začinsko bilje - ružmarin, bosiljak, timijan
glava i rep oslića
mini rajčice
češnjak vino

Priprema

1. Na maslinovu ulju dinstajte luk, dodajte češnjak, a potom sve prelijte s malo vina.
2. Prelijte vodom, dodajte ribu, mini rajčice i malo začinskog bilja te posolite.
3. Kada je juha kuhana, poslužite je s komadićima ribe i povrćem iz juhe. Posolite i popaprite ovisno o želji te dodajte još malo maslinova ulja.