Zašto millennialsi tako lako bježe od poslova koje ne vole?

Što točno stoji iza fenomena koji ne prestaje fascinirati svijet?

Cosmopolitan.hr

Gotovo svi koje poznajemo nalik su tempiranim bombama zahvaljujući sve užurbanijem tempu života, piše Cosmopolitan.hr. Svi koje poznajemo rade previše, opuštaju se premalo, imaju sve manje hobija i sve više obaveza koje im svakodnevno vise nad glavom. Svi koje poznajemo sve češće moraju birati između odlazaka u teretanu i druženja s prijateljima jer jednostavno nemaju vremena za sve.

Millennialsi žele od takvog života pobjeći glavom bez obzira i to s dobrim razlogom. Radimo puno, nerijetko kako bismo si mogli priuštiti obrazovanje, a recesija je mnoge natjerala da pristaju na poslove koji ne samo da nisu njihova struka, već ih nimalo ne zanimaju. A još k tome ih demotivira i činjenica da je mogućnost napredovanja sa svakim danom sve manja. To je situacija u našoj zemlji, ali i u ostatku svijeta. Nezadovoljni smo vlastitim životima, osjećamo kao da smo zaglavili i težimo za nečim boljim. Velika je vjerojatnost da su svi pripadnici neke generacije osjećali to isto u nekom trenutku. No ono što millennialse izdvaja od ostalih je činjenica da nešto čine po tom pitanju.

Nedavno provedeno istraživanje koje je obuhvatilo 7700 millennialsa diljem svijeta je otkrilo kako 67% žena koje spadaju u ovu generaciju planira dati otkaz kroz idućih 5 godina. Još uvijek se ne može tvrditi je li u pitanju samo učestalija rotacija radnih mjesta od one na koju smo navikli ili ljudi od poslova sve češće odustaju kako bi pronašli prave sebe i slijedili svoje ciljeve, bilo kroz samozapošljavanje, bilo kroz freelancing. No koji god razlog bio, jedno je sigurno - millennialsi nedvojbeno bježe od poslova koje ne vole. A traganje za smislenijim načinom života, čak i ako on znači susretanje s puno više izazova, no uz osjećaj da činimo neku razliku, dugoročno vodi do veće razine zadovoljstva nego što je to slučaj s traganjem za zadovoljstvom korak po korak. Ili barem tako istraživanja kažu. Mi kažemo 'o čemu god sanjali, go for it'!